Äntligen

Nu är vi hemma från vår julturné =) och datorn är på lite bättre humör!


Här kommer så lite utlovade bilder: Jag har tidigare skrivit ett inlägg om julkortshjärtat i filt,  men nu ser det ännu finare ut när det är fyllt av julkort! Tack kära vänner för alla fina julkort!

107445-66

I år hade jag bestämt mig för att göra lite roligare paket så att det inte skulle bli så lätt att gissa innehållet, vilket vissa i min familj är specialister på annars, men i år gav jag dem som sagt en liten match i julklappsinslagningen. Här har jag använt mig av julklappsboxar från IKEA som öppnas med ett lock. Jag fyllde dem med silkepapper och la sedan i presenterna som inte blev så lätta att gissa! Sedan har jag gjort egna julklappsadresser av röda filthjärtan från Panduro som jag sedan skrivit namn på paketmottagaren med vit reliefliner. Det blev mycket uppskattat, så det var värt mödan!

107445-63

Som den julfantast jag är så har granen en viktig plats i pyntandet och julstämningen. I år gjorde jag egna julgranskulor. Jag hade köpt genomskinliga kulor på Panduro som jag sedan dekorerat med servettdecoupage där jag använt ett lim med guldskimmer i för en extra jultouch. De blev dock inte riktigt så glittriga som jag hade hoppats, men de är väl värda sin plats i den fina granen som sambon har huggt =)

107445-64

En av de julklapparna jag har hållt på längst med är en broderad löpare till min farmor. Min farmor tycker mycket om broderier och har själv broderat mycket i sina dar. Så förra året köpte jag material för att göra en löpare till henne. Jag började i augusti så att jag skulle ha gott om tid att bli färdig, det var bara det att det tog såååå lång tid så den blev aldrig klar till förra julen ;-) Så i höstas när jag skulle kika igenom julpyntet så hittade jag ju denna och hade bestämt mig för att den definitivt skulle bli klar i år! Men jag hade så mycket kvar att brodera så jag bestämde mig för att´fuska lite, jag gjorde bara halva så det fick bli en tavla istället :-) Men jag är nöjd med resultatet och det blev lilla farmor också, men nu dröjer det nog ett bra tag innan jag broderar nåt igen, jag var så trött på det på slutet så jag nästan satt och svor över den lilla tomten =)

107445-67

Hoppas att ni alla har haft en underbar jul med mycket godsaker och glädje!


God Jul

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul!!

Kram Pearlgirl

107445-62

Tekniken är inte med mig

Som lovat satt jag igår och skulle göra en ordentlig uppdatering och hade skrivit ett lååångt inlägg och höll på att ladda upp bilder, tror ni inte hela datorn hänger sig??? och jag hade ju inte sparat inlägget så där rök det. När jag sen startade om datorn och försökte koppla upp mig så gick det inte!!! Vad händer??? Gissa om jag blev frustrerad. Och nu funkar det inte heller att ladda upp bilder ;-( typiskt.

Så ni får nog hålla er till tåls tills efter julhelgen, hoppas att min dator är lite vänligare då =)

Tålmodighet

Jag vill börja med att tacka för alla snälla kommentarer! Och för er tålmodighet i väntan på nya inlägg i bloggen. Har inte hunnit med att skriva nya inlägg riktigt som jag önskar, men det kommer det bli bättring på.

Idag är sista arbetsdagen innan jul och sen väntar en lååååång och skön julledighet på hela två veckor. Nästan allt julbestyr är klart! kan ni tänka er? Igår slog jag in de sista klapparna och vi la ner allt i säcken. Till vår stora förvånging räckte inte säcken till för alla klappar, jag har i år satsat på stora paket så att det inte ska bli så lätt att klura ut vad innehållet i paketet är. Min kära pappa brukar vara fantastiskt duktig på det annars. Han klurar nästan alltid ut vad innehållet i paketet är genom att känna och skaka på paketen. Så i år ger jag honom och alla andra en riktig match så de inte ska gissa ut så lätt vad de ska få =)

Ikväll bär det sedan till den Halländska västkusten för att fira jul med min familj och sedan djupt in i de småländksa skogarna för att fira juldagen och mellandagarna med sambons familj. Så det blir en hel del åkande.

Innan jag beger mig ikväll lovar jag att lägga upp de senaste bilderna, så ha tålamod =)

Kram på er kära läsare!

Dan före dan före dan före.........

Snart är det bara två arbetsdagar kvar innan en lång och skön julledighet. Jag känner mig allmänt trött och sliten och det är med nöd och näppe jag orkar gå upp på morgnarna. Men att snooza klockradion  i 40 min är sååå underbart, fast inte när man måste stressa i sig frukosten och samtidigt håller på att somna =)

Men som sagt, i jul ska jag soooova ut ordentligt och ta igen mig ordentligt. Jobbet tar väldigt mycket energi just nu, det är många kunder som ska kontaktas och de blir bara fler och fler......när ska det ta slut?? Och till råga på allt får jag bara mer och mer ont i axlarna och nacken av allt stillasittande jobb och stress, handleden den mår inte riktigt bra den heller. Men, men, man ska ju inte gnälla utan vara glad nu till jul.

Som den musikälskare jag är måste jag slå ett slag för en
hemsida (Danceage.com) där man kan lyssna på i stort sett alla album som finns (inte riktigt alla men de har ett väldigt stort sortiment. Det krävs ingen registrering eller nedladdning  utan man bara lyssnar direkt över nätet. Jag gillar det starkt! Så det kan jag rekommendera er att besöka om ni inte redan har varit där!

Nu ska jag återgå till arbetet, ikväll blir det lite pysslande och förhoppningsvis hinner jag lägga upp lite bilder på det senaste jag har gjort =)


Helgens julmiddag

Nu har jag äntligen några minuter över i julstöket och julklappsinköpandet. I förrgår satte jag mig och kollade på julklappar på nätet och hittade några riktigt bra. Kändes riktigt skönt att slippa behöva gå ut och jaga de sista klapparna utan istället bara ta upp kreditkortet och vänta på att julklapparna ska dimpa ner i brevlådan. Perfekt!! =)

Jag tänkte passa på att lägga upp lite bilder på det jag gjort senast. Det blev några julgrupper som jag har planterat i zinkfat. Jag har använt julstjärnor (som jag tycker såååå mycket om) en, vit hyacint och vit höstglöd. Sen har jag använt mig av rödguldig dekorationssten, virat änglahår i guldmetallic runt gruppen och lagt dit "the final touch" med
torkade apelsiner och kanel.

Bild - privat pearlgirlBild: Privat-pearlgirl


Till helgens julmiddag då vi hade bjudit mina föräldrar, bror och farmor, och sambons föräldrar och syster med familj så tyckte jag att det skulle vara roligt att göra det lite speciellt och fint så jag hade gjort placeringskort till långbordet. Placeringskorten är gjorda av tjockt naturvitt papper där jag sedan skrivit gästernas namn med glitterlim som fått torka. Sedan är de fastknutna med rött papperssnöra i de silvriga servetterna. De blev faktiskt så uppskattade att det kommer bli en favorit i repris på julafton!


107445-54

Det var allt för den här gången. I morgon väntar julbord med jobbet och i helgen blir det till att knåpa ihop de sista julklapparna. Ha det så bra!


Lucia och julstres

Hej allihopa!

Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg här, det är otroligt mycket att göra nu innan jul. Mycket på jobbet som måste göras klart så jag kan vara ledig i jul. Sen är det ju som vanligt julklappsplaneringen och allt annat "stressande" som hör julen till. Fast det är ju lite mysigt att det är en hel del att göra också =)

Jag har en hel del nya bilder på både smycken och julpynt och annat pyssel och jag ska lägga upp de så snart jag bara hinner!

Idag är det ju Lucia och i morse när jag körde till jobbet lyssnade jag på Rix FM, de hade besök av ett luciatåg som sjöng så vackert så jag blev riktigt varm inombords. Vad är väl finare i dessa tider om inte ljuva stämmor av en liten barnkör som sjunger lucia och julmusik! Så när jag väl kom fram till jobbet var jag fylld med ett inre lugn och jag glömde för en stund bort allt julstress..........till råga på allt så bjöd snälla chefen på glögg och lussekatt till fika på morgonmötet idag, Tack Strumpan!

Jag önskar er alla en lugn och fridfull Lucia!



Foto: aftonbladet.se

Julpyntande

Nu har det äntligen blivit december och första advent är nu förbi.  Jag som älskar julen njuter i fulla drag. Igår blev det en hel julpyntande; julgardinerna i köket sattes upp, julstjärnor inhandlades och sattes i sina fina julkrukor, tomtarna plockades upp (jag vet att det är lite tidigt för tomtar, men jag äääääälskar julen och vill njuta av den i det längsta :-). Jag köpte även en hel del andra julblommor som en och hyacinter mm som jag ska göra små julgrupper av.

I helgen ska vi ha litet julbord hemma hos oss där min familj och sambons familj samlas och äta och dricka gott. Så nu i veckan blir det en hel del förberedelse inför helgen så att allt hinns med.

Jag har även börjat fundera lite på julklappar och vad jag ska köpa till de närmaste, det är lika svårt varje år! Har ni några bra julklappstips så mottages de tacksamt!

Nu är det nog dags att återgå till arbetet =)



Julstjärna
Foto:
www.julstjarna.info 

Julkort från jobbet

Nu har vi fått årets julkort från jobbet och jag bara måste visa det, jag tycker det är så otroligt gulligt =)

Det passar bra nu när det snart är advent och allt, hoppas ni får samma julkänsla som jag!



107445-52