See you later

Imorgon åker vi på en liten road-trip till Göteborg och sedan in i det småländska höglandet för att semestra och koppla av så nu dröjer det nog ett tag innan jag skriver här igen.

Ha det underbart kära läsare!!

Jag hoppas det blir riktigt fint väder för än så länge har jag inte badat i saltvatten i år än :-)

Tea for two?

Ja det är precis vad jag behöver. Jag har åkt på en förkylning med halsont, typiskt nog. Så nu har farmor gett sitt husmorstips för att bota detta. Det är en så kallad "Chá da Escocia" (skotsk té) som består av riktigt varmt té, en tesked honung, lite nypressad citronjuice och en skvätt whisky.

Smaken blir inte riktigt som té men gott är det i alla fall och det lenar ordentligt i halsen :-)

Just nu finns det en tävling
hos eMeN där man kan vinna ett paket med olika tésorter, aromaterapiljus, 4 små choklader och en badmuffins. Det passar perfekt för regniga sommardagar eller att ha lite senare in på höstkanten. Jag är med och tävlar. Gå in på hos eMeN för att ta reda på hur du också kan vara med!!


Tennisveckan

Det är väl ingen som missat att det har varit tennisvecka i Båstad nu......det är ju så uppmärksammat i media bland annat. Så självklart var jag ju tvungen att åka dit och kolla läget. I fredags åkte jag ut till min bästa vän Linda vars föräldrar precis byggt hus strax utanför Båstad. Vi glassade ner mot Båstad och åkte nedcabbat genom stan :-) Bara det är ju rena lyxen, hehe =)

Sen gick vi ner mot hamnen för att spana bland folket. Nere vid Peppes Bodega var det överfyllt av folk på uteserveringen och folk stod som packade sillar på dansgolvet som spelade underbar partymusik. Jag var tvungen att titta på klockan för att se hur mycket den var, och jo, visst var hon bara 3............på eftermiddagen men trots det var där värsta håll i gånget på Peppes. Som förväntat var där massa brats och små pimpinetta tjejer :-)

Runtomkring var även en hel del företag som gjorde pr och hade olika event. Allt från Coca Cola som delade ut deras nya Coca Cola Zero som jag bara äääälskar till Dagens Industri som erbjöd en månads fri prenumeration. Man tackar och bockar!!! Jag var inte sen att nappa på det erbjudandet :-)

Vi orkade dock inte vara kvar ända till kvällen eftersom vi insåg att det i princip skulle ta oss hela kvällen att bara stå i kö in till Peppes och det var jag inte riktigt upplagd för. Brorsan däremot hade åkt båt till Båstad på kvällen och sa att det var bra hålligång!

Nu till den viktigaste frågan av alla: såg jag några kändisar? Jojomensan. När vi satt på kajkanten och åt glass såg jag stavhopparen Patrik Kristiansson (som är ihop med Carolina Klüft) och senare såg vi Hanna och Magdalena Graaf och Magnus Hedman =)


image205

Hälsningar från er vimmelreporter ;-) hihi


Båstad blue

Som sagt så har pärlorna tittat fram ur sina gömmor och inspirerat mig. Denna idén fick jag ur tidningen Bead Style och blev även inspirerad av flashiga Båstad under tennisveckan.

image198

image199

Armbandet är gjort av blå glaspärlor, blå och guldiga pärlor, ljusblå swarovski och mellandelar i balisilver. Jag blev kär i armbandet så fort det var klart, och jag sörjer att jag inte hade pärlor så det räckte till ett matchande halsband.


Pink wedding

Igår satt jag och hostade över pärlorna och väntade på att inspirationen skulle komma. Jag började på ett halsband i turkost som inte alls blev snyggt så jag rev upp det igen. Men så helt plötsligt fick jag en bild och började frenetiskt leta efter de rätta pärlorna i gömmorna och mätte upp och insåg att jag hade så att det skulle bli perfekt! Inspirationen fick jag av Pennis kommande bröllop som ska gå i rosa tema.

image203

image204

Halsbandet är gjort av vita och rosa sötvattenpärlor, rosa swarovskipärlor, rosa glaspärlor samt ett vitt folierat glashjärta som berlock. Tänk vilken inspiration man kan få ibland.

Såg visst på kortet nu att jag inte satt berlocken i mitten, bäst att flytta på den :-)

Memorywire

För första gången har jag provat på att använda memorywire,
en halvstel metalltråd som håller formen och som formar sig runt armen.

image202

Jag har använt lite "spillpärlor" som räckte till hela armbandet :-)
Turkosa sötvattenspärlor och stora turkosa krackelerade pärlor.
Silverpärlor i olika storlekar samt kantslipade glaspärlor.

Brother and sister

Det är rätt roligt att vara hemma hos föräldrarna och börja gräva fram massa gamla kort. Hittade dessa kort som är tagna när jag och min bror var små, vet inte riktigt var nånstans men jag tror nånstans i Tyskland på slutet av 80-talet. I samma kortbunt hittade jag ett annat kort på oss där även mamma var med, och fråga mig inte vilket mode som var inne just då, men mamma du såg ut som en söt liten påskkyckling ;-) Rosagula rutiga byxor, rosa stickad kofta och en gul scarf! Men fin var du i alla fall!

I vilket fall som helst så scrappade jag en Lo med kort på mig och min bror och gjorde den rätt så enkel med bara ett mönstrat papper från Lily Kate i bakgrunden som jag tyckte räckte för denna.

image197


Prins Charles

Prins Charles ja, eller Highland Flowers Arabian Night som var hans namn på stamtavlan. Så hette vår älskade irländska setter som inte finns hos oss längre. Så denna LO är tillägnad honom, lille Charlie, världens underbaraste hund man kan tänka sig! Saknar dig så lilla vovve......


image196

Vilket pysselväder!

Här på västkusten har det varit ett riktigt busväder med moln, regn och västanvind. Även den obligatoriska semesterförkylningen har infunnit sig :-(

Men om man ska se något positivt i det hela så är det ju perfekt pysselväder som
Pysselhanna sa till mig när jag var och shoppade lite :-) Så det har blivit en hel del pysslande så både pärlorna och scrapgrejerna har kommit fram. Bilder på de LO och smycken jag gjort kommer här ovanför. Men först tänkte jag visa något som jag shoppat idag!!!

Som jag skrivit tidigare så har jag fått äran att vara toastmadame på Pennis bröllop och jag har ju visat ett litet smakprov på klänningen tidigare. Nästa problem var så att hitta ett par skor jag kunde ha till. Som den shoe-lover jag är så måste jag ju ha ett par skor som passar till! Och efter mycket letande i garderoben kunde jag inte hitta några som passar till klänningen, så my mission på semestern blev att hitta ett par skor. Idag var jag en sväng på stan och kollade runt lite, och tro det eller ej men jag sprang på ett par skor som jag tror passar perfekt i färgen. Så jag kunde inte låta bli att köpa dem :-)

Så jag tänkte dela med mig av en bild på dem här

image195

Nu hoppas jag bara att de matchar till färgen på klänningen, men jag hoppas de gör det :-)

Nu ska jag lägga in lite bilder på det jag pysslat med i dagarna!

Första semesterdagen

Nu har jag äntligen börjat min semester!!!
Hade ju föreställt mig att det här i Halmstad skulle vara väder för att ligga på playan och gotta sig, men tji fick jag. Här har det blåst svinkallt och är mulet, men nu har det börjat spricka upp lite så solen tittar fram.

Men, det är ju trots allt perfekt väder för att pyssla =) Så jag sitter och knåpar ihop ett armband på memorywire i turkost och silver. Hittade dessa små underbara armband när jag surfade runt lite.
De stela armbanden finns hos
KyssJohanna och kostar 245:- styck.

image193        image194

Now back to da pearls ;-)

Vacation!!!!

Om exakt två timmar har jag semester!!!!! Whiiiiiiiiiiii =) Ska bli sååå underbart. Den här våren har varit rätt tuff och mycket på jobbet så nu ska det bli skönt att bara slappa.

Tänkte bjuda på en bild på hur jag ser ut när jag kysser min semester i luften ;-)

image192

Nästa vecka kanske ni stöter på mig i Båstad där jag tänkte hänga lite med Ljungberg och resten av festeliten :-)
Ha en härlig dag!!!

Scrappat en LO

Har hunnit med lite pyssel på sistone. Var ett tag sen jag gjorde den men har inte hunnit lägga upp den här.

Det är en LO med foto av min mormor när hon låg i flottan under andra världskriget. Jag gillar verkligen detta kortet på henne när hon står i solen och njuter ute till havs.

image191

Blev så förtjust i det blommiga pappret som jag köpt på
Brunsons där jag även köpt tagen.
Några kanske undrar över texten där det står Sister, men jag valde den av den anledningen att min mormor var sjuksyster och tyckte då detta var passande.

Jag har även scrappat en LO med min morfar men har inte kort på den ännu, så det får ni vänta lite på.

Båstad och glassa

I helgen hade vi det helt underbart. Vi åkte ner till mina gamla trakter för att hälsa på föräldrarna och på lördagen passade vi på att ta en tur söderut.

Resan startade i Laholm där vi besökte en skobutik där jag hittade värsta snygga skorna!!! Italienska designerskor med stilettklack, i like :-) Men efter mycket funderande kunde jag inte komma på när jag skulle  använda dem eftersom jag inte brukar gå på så många galapremiärer =) Så det blev inga skor där.

Sen fortsatte vi neråt båstad och ut mot Torekov där vi gick i hamnen och kikade in i lite butiker för att sedan åka tillbaka till Båstad där det var hamnfestival! Vädret hade varit lite dåligt men det sprack upp och solen blev riktigt varm, så vi satte oss på Hotell Skansens restaurang SAND uteservering för att äta Ceasarsallad och dricka rosévin. Det kan inte bli annat än semesterkänslor av  det =) En helt underbar dag helt enkelt!

Nu däremot är det riktigt surt väder ute med totalt ösregn hela dagen, så det får nog bli lite pysslande. Förresten så scrappade jag en LO och ett kort i helgen men jag lämnade kvar de i Halmstad och kortet skickade jag iväg utan att ha fotat det, så Penni om du har lust får du gärna fota det så kan jag lägga in bild här :-)

Nähäpp, 3 arbetsdagar kvar innan semestern och imorgon är det dessutom sommarfest med jobbet, var detta nu ska vara nånstans!

Ta hand om er i regnet så ni inte regnar bort =)