Dagens tips

En blogg som jag besöker dagligen är hos eMeN


Hon är en riktig pysslare och har många roliga tips på hobbypyssel och även en massa goda recept!
Detta är en riktigt guldgruva för dig som gillar att pyssla och hon gör allt från kort och smycken till badsalt och leksaker till sin son :-)

Just nu har hon en tävling i sin blogg där man kan vinna en löpare från Nordljus - livsstilsbutik.
Vill du vara med och tävla så gå in på hennes blogg och läs hur du kan bli vinnare av den helt underbara löparen från Nordljus!

Lite scrappat

Mitt i midsommarstöket har jag minsann fått lite scrappat :-)

Först har jag börjat med att scrappa ett midsommarkort med nya stämplar från Magnolias sommar-paket!
Det blev inte riktigt bra färg på pappret, det är i själva verket ljusblått. (fotade i dåligt ljus)

107445-187

Alla stämplar på kortet är från
Magnolias sommar-paket! Så nu har jag äntligen fått mig en swirl också :-)

Sen är det två som fyller år i midsommar. Först ut är min svägerska som fyller 35 år idag.
Grattis på födelsedagen!
Så jag har scrappat ihop detta kort till henne. Mitt i scrappandet tittade hon förbi och råkade se de papper jag höll på med och sa om det blommiga "ååh vad fint papper!" Så nu hoppas jag hon blir glad när det pappret sitter på hennes kort ;-) Jag inspirerades av Hannas kort när jag gjorde detta med tagsen som hänger ner. Tack för inspirationen Hanna!



107445-188

Även stämpeln här är från Magnolia.


Sist ut är en nära vän som fyller år på lördag och givetvis har jag scrappat ett kort även till henne som bör dyka upp i brevlådan idag :-)

107445-189

Även denna stämpel är från Magnolia, Tilda blåser maskros, som jag tycker är så charmig!

Som kanske syns så är jag hemskt förtjust i min dry chalk i färgen Chestnut Brown! Använder den till det mesta och gillar effekten det blir av den ;-)

Nu åter till midsommarfirandet, och det ser ut som att det kommer vara regn här, så våra planer om båtåkande på sjön känns inte så aktuella just nu :-)

Jag önskar alla mina läsare en riktigt glad midsommar!

Midsommar

Nu är det bara tre dagar kvar till midsommar och planerandet är i full fart. I år är det vi som står för festligheterna och ordnar midsommarfest. Vi har riktigt somriga planer, förutsatt att vädret blir okej. Vi har tänkt att åka ut med våra kompisar i båten och lägga till vid en klippa där vi dukar upp midsommarbuffén som består av olika sorters sillar, potatis, lax, matjesilltårta och lite andra godsaker som inte är helt spikade än.

Blir vädret fint så är det ju perfekt att åka ut med båten, men om det är kallt och regnigt blir det nog till att sitta inne istället :-)

Jag håller på att klura ut lite olika lekar och de jag har hittills är:
 - Kubb
 - Pilkastning
 - Nynningstävling (en person får sätta på sig hörlurar och nynna den låten han hör och de andra ska gissa vad han försöker sjunga)

Men jag behöver fler tips på roliga lekar. Har ni några förslag??

Ha-begär!

Såhär på sommaren tycker jag att man ännu mer vill klä upp sig och bära matchande smycken till olika outfits.

Några smycken jag fått ha-begär på är länkarna från CC Skye som är urläckra, men jag tycker de är lite i dyraste lagret.

image185

Ett annat snyggt och lite annorlunda armband såg jag i en annan blogg och det är från kenneth Jay Lane i form av en vit elefant:

image186

Både CC Skye och Kenneth Jay Lane säljs hos
KyssJohanna.

Club hoppin´

Äntligen är det fredag!!!
Och vad passar bättre en fredag än lite skön klubbmusik.
Ett hett tips är att kika in på franska DJ-radiokanalen
Radio FG där Bob Sinclar dj´ar varje fredag mellan 22-23. Det är helt klart värt att lyssna på!! I looooove Bob Sinclar =)

image183



Ett annat tips vad gäller klubbmusik är Pacha Ibiza. En nightclub på Ibiza som sänder radio och även har gamla progam man kan tanka ner och lyssna på. Tipset om Pacha Ibiza fick jag av , tro det eller ej, men min pappa som har gått och köpt den skivan till sig själv. Så nu skakar väl päronen på rumpan där hemma ;-)

image184

Imorgon blir det fest hos några kompisar ute i Huluboda :-) De fick en dotter tidigare i år som vi inte har träffat än och har även flyttat in på en gård som de har totalrenoverat så det blir första gången vi besöker dem sen de flyttade in! Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig men jag får klura lite tills imorgon.

Ha en underbar fredag! Själv ska jag njuta av ugnsbakad lax med romsås (recept á la mamsi) och ett gott vitt vin!

Dagens middagstips!

När jag ändå är i farten tänkte jag passa på att tipsa om en god sommarrätt som jag älskar att göra när det är varmt ute, nämligen Gazpacho! För er som inte vet så är det en spansk kall tomatsoppa. Det är lite jobb att göra för att få den "äkta" men det är det värt =) Så här kommer receptet som är beräknat för 4 pers:

3 röda paprikor
1 kg tomater
1 liten gurka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kvistar oregano
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt
1-2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja

1) Dela paprikorna på mitten, ta bort kärnor, lägg halvorna på en plåt med skalet upp och rosta i ugn på 250 grader tills skalet är svart. Spola halvorna i kallt vatten och ta bort skalet.

2) Skär ett snitt i botten på varje tomat och sänk ner dem i kokande vatten, tag upp efter någon minut när skalet lossnar lite. Skölj i kallt vatten och skala tomaterna.

3) Skär paprika, tomater, gurka, lök, och vitlök i bitar och kör ihop det i en mixer.

4) Smaka av med vinäger, socker, salt, sambal oelek och olivolja.

Låt den gärna stå kallt i kylskåp en liten stund så den svalnar av!

Receptet kommer från Viktväktarna och för den som är intresserad så är en portion 1,5 points, alltså väldigt lite och därför nyttigt och gott!

image182

Bild lånad av Tasteline

Jippie!!

Fick nyligen ett infall av kolla av min jobbmail (vet egentligen inte varför jag gör det så här dags hemifrån hehe) men där fanns det lite goda nyheter!

Jag har fått biljetter till Friidrottstävlingen Folksam GP i Göteborg den 1 augusti!!! Företaget är med och sponsrar tävlingen och hade då fått biljetter som de lottade ut till de första som anmälde sitt intresse. Och en av dom blev jag =) Så nu blir det friidrott i sommar!!

För mer info om tävlingen, kika in på hemsidan!
http://www.folksamgp.se/2007/index.html

Mediterranian lime

Nu har jag knåpat ihop halsbandet jag fått beställning på. Halsbandet är gjort av gröna sötvattenpärlor, pärlemo samt vaxpärlor i silver. Ett riktigt somrigt halsband som jag tror att jag ska göra ett liknande till mig själv också =)

image181

Nu är det bara att hoppas att beställaren och mottagaren tycker om det :-)

Oooops....

........det var visst väldigt längesen jag skrev här. Jag ska genast skylla på vädret!!! Det är ju sååå underbart. Jag säger som svärmor: "det är som i utlandet" ;-)

Denna underbara värme och sol gör mig sååå gott och jag vill göra allt annat än att sitta inne vid datorn, därav inga inlägg på länge. I princip varenda dag har vi tagit en sväng ut med båten på kvällarna, packat picknick-korgen och åkt ut till en klippa och suttit på en filt och myst. Det är såna här dagar jag verkligen uppskattar vår båt, det är en sån härlig känsla att åka med vinden i håret och känna den svalkande böljan klucka i fören.

Förresten har jag läst en riktigt bra bok på sistone!!! Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Den ingår i en trilogi och jag trodde jag hade köpt första boken när det sedan visar sig att jag har köpt bok nummer två =) Typiskt, men men. Boken blev förra året utsedd till bästa svenska kriminalroman och jag rekommenderar den starkt! Jag har haft svårt att lägga ifrån mig boken ända sen jag började och efter några dagar så var de dryga 600 sidorna igenomplöjda!!

Boken handlar om hackaren Lisbeth, vars mörka förflutna börjar att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv blir inblandad bestämmer hon sig för att göra upp med sitt förflutna.

Samtidigt har journalisten Mikael Blomkvist fått en  het nyhet p bordet. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Lisbeth bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat.

I övrigt händer det inte så mycket mer än att bara koppla av i värmen. Nu ska jag iväg och tillverka en beställning på halsband och armband jag fått. Lägger upp bilder här när det är klart.

You can call me mistress!

Yep, that´s right!

En nära vän till mig gifter sig i sommar och jag har då fått den stora äran att vara toastmadame på hennes bröllop. I veckan kikade jag lite i en bok om vett och etikett där det bland annat stod om toastmaster och toasmadames uppdrag och att denna toastmadame även kan kallas toastmistress :-) Festligt va? hihi

Så ikväll ska vi som ska vara toastmadame, toastmaster, tärna och best man med våra respektive på middag till det blivande brudparet för att lära känna alla.

image179

Självklart får ju värdparet en liten blomma och ett scrappat kort =)

Till bröllopet som stundar i augusti har jag funderat ett tag på vad jag ska ha på mig som toastmadame. Jag vill ju vara fin =) Så för ett tag sen så såg jag i en blogg en riktigt snygg klänning som var från Indiska, så jag åkte ner till butiken och provade den. Det var bara det att den modellen satt inte alls snyggt, så det blev inget med det. Jag gick istället vidare till precis ALLA butiker i stan som säljer damkläder för att hitta nåt snyggt men det är ju helt hopplöst!!

Så när jag var i Halmstad i helgen hittade jag en snygg klänning och gick in för att prova den, tror ni då inte att dragkedjan var sönder på den jag hade tagit så jag stod och kämpade hur länge som helst innan jag insåg att det inte gick att dra upp den även om jag inte hade den på mig. Lördag som det var och huuuur mycket folk som helst i kö för att prova så orkade jag inte hämta en ny och prova......suck.

Men så i veckan gick jag in i samma butik här och hittade klänningen, letade upp ett exemplar där dragkedjan fungerade (!) och provade och den satt helt underbart!!!! Helt enkelt den perfekta klänningen, jag tänker inte avslöja hur den ser ut än men här ska ni få ett litet provsmak på vilken färg den är i.


image180

Underbar korallfärg!!
R var riktigt nöjd eftersom han nu slipper följa med in i alla klädaffärer i sommar för att hitta en klänning, haha =)

Ha en underbar helg, nu måste vi iväg!