God Jul

Idag har jag jobbat sista dagen för i år! Härligt!!! Så nu väntar det en lång och skön semester. Julen kommer firas hos R´s familj i Vetlanda och sen sticker vi till min familj på Madeira där vi kommer fira in det nya året.
Jag kan inte beskriva känslan av att fira nyår på Madeira, det är mitt andra hem och det känns alltid lika bra att komma dit igen. För nostalgins skull så lyssnar jag nu lite på musik jag brukar höra när jag är där, typ Paulo Gonzo, Luis Represas, João Pedro Pais etc.......just love it!!

Och om två dagar är det julafton!!! Jippie!! Jag längtar redan =) Jag hoppas kunna styra upp julklappsutdelandet här lite, de har lite annorlunda traditioner än vad vi har (om man säger så), allt är över på 10 min. Jag vill gärna dra ut på det lite så man hinner se vad alla ger och får, det är ju en del av hela tjusningen tycker jag när man har lagt ner så mycket tid på att hitta den perfekta julklappen!! Så vi får väl se hur det går med detta =)

Så nu bjuder jag på två bilder på lite julpynt jag gjorde förra året och som pryder lägeneten =)



Tre små tomteflickor på pinne som står så vackert på parad




Och så mina "Nisse på birkeskive" (Tomtar på björkskiva) som jag fick ett materialpaket av mamma för ett tag sen och letade i över ett år var jag hade lagt dem nånstans. Sen hittade jag dem förra året och pysslade ihop dem. Så söta =)

Men nu får jag ta och önska er alla en riktigt God Jul med mycket kärlek och omtanke!

Brevbäraren har fått jobba hårt

Oj så mycket paket det fanns i lådan idag när jag kom hem!!!

Första paketet var en beställning av julklapp till R som jag tror kommer bli helt perfekt :-) Men det kan jag ju såklart inte visa här än, inte för att jag tror att han ens läser här, men för säkerhets skull i alla fall!

Andra paketet var
min julklapp som jag beställde från JerseyBeautyCompany. Jag beställde förra onsdagen och det kom fram idag så det var helt okej leveranstid med tanke på att det kommer från Jersey. Produkterna var välpaketerade och de skickade med massa övriga produktprover, så här kommer jag definitivt handla från igen!!



Så nu ska jag bara slå in dem i ett fint paket till mig själv ;-)

Det tredje paketet var en rolig grej för det var nämligen nåt som jag inte beställt........
För ett tag sen var jag med i en tävling på Bröllopsmagasinet, och kan ni tänka er att jag vann!!! Så i det tredje paketet låg det dessa små saker........



En trio ögonskugga, ögonpenna och pennvässare från E. Funkhouser New York!
Tack så mycket!!!
Jag ska nu testa dessa och har även lovat att recensera dem, men det får ni läsa mer om i den andra bloggen..

Två specialare

Höll på att glömma två specialkort jag gjort enligt vissa"önskemål" eller hur jag nu bäst ska beskriva det.
Två kort till två vänner som efter mycket klurande och knåpande blev pop-up kort som ser ut såhär:









Hoppas ni gillade dem! ;-) De var riktigt roliga att göra i alla fall!

Mer julkort

Nu har jag precis varit på postlådan och skickat iväg alla julkorten! puh, det var mycket slit bakom det, men det är så kul så det är det värt. Precis innan jag klistrat igen kuverten kom jag på att jag måste ju fota dem!!! Så här kommer lite mer bilder på årets julkort, några har jag nog visat här innan, men då får ni se dem en gång till :-)






Och så lite närbilder på några av dem :-)

Till de flesta kort har jag använt cardstock (såklart) och mönstrade papper från Cosmo Crickets Oh Joy kollektion. Ovan är dock både från Panduro och Inkido. Sigillen är från
Mirabyll






Min julklapp...

..........till mig själv har jag precis klickat hem nu! I år blev det lite lyx i form av lite skönhetsprodukter från mitt favoritmärke för tillfället, Dermalogica. Dermalogica säljs i Sverige till största delen på salonger men även i en del webshops, det är bara så fruktansvärt dyrt här. Så nu fick det bli en beställning från brittiska Jersey Beauty Company! Att beställa härifrån är betydligt billigare än att köpa det i Sverige, inte riktigt halva priset men inte långt därifrån och nu när dollarn gått upp så blir det även billigare än att beställa från USA.

Det är första gången jag handlar via Jersey Beauty Company och enligt hemsidan tar leveransen 3-7 dagar och det är fri leverans inom EU! Bra va?? Denna gången beställde jag dessa tre godbitar som gör underverk för hyn:


Active moist, Special cleansing gel och Multi-active toner.
Så nu hoppas jag att de hinner komma innan jul så jag kan slå in dem i ett fint paket till mig själv! Det är ju roligt att öppna paket på julafton ;-)

Auld lang syne

Nu avslutar jag dagen med ett musikinlägg! Denna tolkning av Auld lang syne av Maira Campbell är helt underbar!! För er som tycker ni känner igen den så är den med i Sex and the city filmen då Carrie är på väg hem till Miranda på nyårsafton innan tolvslaget. Auld lang syne är ingen jullåt som jag tyckt speciellt om tidigare, men i denna version är den helt underbar och väcker nån sorts inre frid och lyckokänsla. No more words needed - enjoy!



Godnatt!

Rosett av pärlor

Ikväll har vi haft besök av Åsa och Daniel och deras lille son Edvin som var här och åt lite middag och fikade lite. Det var ett tag sen vi träffades så det var kul att ses igen och deras lille krabat växer så fort! Tack för den fina blomman!

Så det blev lite lussekatter och glögg idag också, känns inte som att man kan tröttna på det, det är ju såå gott! Köpte en ny glögg igår, Dufvenkrooks hjortronglögg. Den var helt okej men lite i sötaste laget för min smak. Bäst är nog ändå Blossa trots allt. Det är grejer det......allra helst den som är spetsad med cognac ;-o

Men jag hann även med att fixa en beställning som en kollega gjort, nämligen en brosch med rosett av pärlor. Det är lite pilligt att få till det men när det väl går så är det bara ren lycka att se kreationen!



Kan dock inte rekommendera att använda kinesiskt superlim som inte var ett riktigt superlim utan det tog relativt lång tid innan det torkade ordentligt, för att vara superlim som annars brukar torka på några sekunder! Men det kanske var tur det annars hade jag nog gått omkring med en brosch mellan tummen och pekfingret nu för jag råkade kladda lite och har nu fingrarna helt stela med superlim.  Det är ingen höjdare, kan jag lova. Så nu får jag nog ta och försöka få bort det här limmet från fingrarna :-)

Lussekatter och Pepparkakshus

I helgen bakade jag lussekatter (nu tror ni säkert att jag inte gör annat än att baka ;-) men det hör ju till när det är jul!) Och i söndags hade vi lite vänner på besök och åt lite mat och smakade av årets första lussekatter! De blev riktigt goda och nu finns det några påsar sparade i frysen till helgen.

Jag har inte bestämt om jag ska baka pepparkakor i år, har inte gjort det sen jag bodde hemma men jag köpte pepparkaksformar för några år sedan som jag fortfarande inte använt så det är väl dags snart. Jag kommer inte baka något pepparkakshus.....känns som att det är alldeles för pilligt. Men istället har jag scrappat ett litet pepparkakshus. På Rottneträffen i höstas köpte jag en trekantig tändsticksask som jag tänkte göra nåt kul med, och när jag såg att en tjej hade gjort ett pepparkakshus av det så blev jag så inspirerad av detta att det fick bli en liten pepparkaksstuga att tända juleljusen med.

Såhär såg tändsticksasken ut före:



Och såhär ser den ut nu, scrappad med dörr, fönster, blomsterlådor och skorsten :)







Så nu står den och förgyller bordet och jag vill bara gå omkring och tända ljus =)

I´m spotified

Wihoo!! Gissa vad som damp ner i inboxen igår om inte en invitation till Spotify!! =)

För er som inte vet är Spotify den mest omtalade musiktjänsten på nätet nu där du kan lyssna på streamad musik av mängder med artister! Som den marknadsföringsjunkie jag är så tycker jag det är kul med Spotify´s marknadskampanj,  de har profilerat sig som en väldigt exklusiv tjänst och den har verkligen lyckats med sin word of mouth marknadsföring genom att ha fått varenda kotte att prata om och vilja ha tillgång till det! Visst, du kan välja att betala för det och på sätt utnyttja det, men vill du ha det gratis är det i princip bara två sätt som gäller. Att nån av dina vänner som har behörighet att skicka invites skickar en till just dig, eller att få en invite direkt från Spotify, som jag fick :-)
Nu ska jag in och lyssna på mina favoriter för tillfället, The Killers!

Så, tack Spotify!!!

Lookie lookie......

...............what I have done! Har bakat pepparkaksbiscotti :-)

Så nu får de samsas i en liten julkakburk tillsammans med saffransbiscottina.

Tänkte vara extra snäll imorgon och bjuda några kära vänner på dessa godbitar!

14.30................ ni vet vilka ni är ;-)


Vilken dag!

Vilken dag det har varit!! Känns inte alls som att det har varit min dag idag......


Idag hade jag planerat att jobba hemifrån då jag hade en del saker jag behövde fixa och tyckte det var lika bra att då jobba hemifrån för att spara lite tid.


Jag hade tänkt ta lite sovmorgon och därmed inte gå upp före halv åtta (lyxigt på en vardag!!) men så vaknar jag av att R´s mobil ringer och han rusar upp. Det var hans skjuts som ringde och det visar sig att R har försovit sig.......skjutsen åker utan honom. "Men då tar jag egen bil" säger R. Men.........jag behövde ju bilen idag!!! Så det var inte så mycket annat att göra än att stiga upp och köra honom till Alvesta kl halv sju, grrrr! Kan säga att jag var på måttligt bra humör då! Det finns ju bättre sätt att börja dagen på.


Kom hem och ska börja jobba, sätter igång datorn och ska koppla upp mig mot det trådlösa nätverket som ju såklart är lösenordsskyddat och jag hittar inte lappen där vi skrivit upp det. Ringer R för att be om hjälp, men tror ni inte hans mobil är avstängd då!?!?! Så det blir till att leta fram den hederliga gamla bredbandskabeln och rulla ut den genom hela lägenheten och sätta igång. Nåväl, nu var jag ju igång i alla fall.

Och som ett brev på posten så har det bara fullkomligt trillat in mail och massa saker som måste ordnas så det har varit fullt kaos här idag. Satt t om framför datorn och slevade i mig en mikrovärmd fiskgratäng till lunch......visst är det härligt =)


Men men, hellre att ha mycket att göra än att sitta och rulla tummarna. Till råga på allt skulle jag sedan ha ett telefonmöte med USA nu på eftermiddagen.....tror ni då inte att vi har så dålig mobiltäckning här hemma så det bröts mitt i. Fick flytta med mig datorn och telefonen till vardagsrummet vid fönstret för att det skulle funka utan massa brus. Men det slutade med ett netmeeting istället. Kan dock inte rekommendera att sitta för länge på en hård liten pall med datorn i knät och tala i telefon samtidigt, både obekvämt och opraktiskt!


Så kan det bli!

Nu väntar jag på svar på en del ärenden så jag kan slutföra det som behövs idag.


Sen ikväll blir det hårdträning, inget kan om möjligt vara jobbigare än torsdagarnas Medel 75. Inte ens intensivpasset igår. Håller dina ben ikväll Jennie?

Jag ska ge järnet!


Saffransbiscotti

Igår bakade jag smarriga saffransbiscotti och de blev riktigt goda!!! Nu har de hamnat i en fin burk (som sig bör) så man lätt kan plocka en om man blir lite sugen :-) Ser de inte goda ut?



Receptet till dessa godingar är följande:

150g smör
2 paket saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mandel (hackas)
Råsocker


Smält smöret med saffran och häll över i en bunke. Rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med mandeln och rör ner i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt och strö över lite råsocker.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 25 min.
Ta sedan ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och ställ in dem i ugnen igen i 10 min.
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen några timmar eller över natten.

Busenkelt och underbart gott!

Nu är jag precis hemkommen från ett tufft gympapass. Idag testade vi intensivpasset och det var helt okej, men ändå inte jobbigare än torsdagens medel 75 pass. Eller vad säger du Jennie? ;-) Tror du benen orkar imorgon?

Så nu blir det en välförtjänt vila med en stor kopp té och saffransbiscotti till Grey´s Anatomy!


Julkort del 2

Även ikväll blev det en del pysslande med både det ena och det andra. Det blev både bakat (som ni får se imorgon) och några julkort gjorda. Såhär ser kvällens julkort ut!



Röd cardstock, mönstrade papper från Cosmo Cricket "Oh Joy", chipboard "Jingle all the way" från Cosmo Cricket och blomma från Making memories samt velourband.



I stort sett samma som ovan men annan chipboard "Here comes Santa Claus".




Sen ett kort som jag fick inspiration till på Nook, tyckte vantarna var så söta =)
Mönstrade papper från Cosmo Cricket "Oh Joy", cardstock, pompom-band och bling från KC Company.



Och sen blev det ett par vantar till =) Same same but different.




Och sist ut blev det ett litet fågelkort med grön Bazzil dot cardstock, mönstrade papper från Cosmo Cricket "Oh Joy", Stämplar från Hero Arts och blomma och blad från Making Memories.

Jag är helnöjd med årets första produktion av julkort, och många fler lär det bli!!!
Visade R korten innan och han sa "Åh vad fina, men ska du skicka iväg såna fina kort?" ;-) Japp, jag är inte längre den som köper julkort för 1kr styck på Gallerix. Det stadiet har jag passerat för länge sen. Eller vad säger du Jennie? ;-)

Julkort del 1

Jag lovade ju igår att jag skulle visa de julkort jag gjorde och här kommer de:



Röd cardstock, papper från Cosmo Cricket "Oh Joy", stämpel från Panduro färglagd med Promarkers, punchinella, velourband och brads från Reprint




Blå cardstock, stjärna i papper från Cosmo Cricket, snöflinge-brad från Reprint, embossad stämpel i silver samt velourband. (Embossingen på denna stämplen blev inte riktigt bra, "färgen" kommer utanför motivet och kladdar ner.)



Röd cardstock, mönstrat papper från Cosmo Cricket "Oh Joy", stämpel från Panduro färglagd med Promarkers, jultag, pompom-band och glitter-liner.



 


Partydress

Om 29 dagar är det nyårsafton och i år, som så många andra år, kommer det nya året att firas in på Madeira! Den underbara lilla gröna ön ute i Atlanten. Madeira har fått pris för bästa nyårs-fyrverkeri i världen och jag som har sett det ett antal gånger kan garantera att det verkligen är det bästa!! Det är något som måste upplevas!!


Det roliga med nyårsfirandet på Madeira är att det är den största festligheten på året och alla klär upp sig så fint, tjejerna i coktailklänningar och killarna i kostym eller smoking! Jag har varierat mellan  mina två svarta coktailklänningar de senaste åren men nu är jag så trött på dem så jag är sugen på nån ny. Och helst inte i svart, känns som det finns svarta klänningar i min garderob så det räcker. Allra helst vill jag ha en midnattsblå satinklänning och Asos har denna fina lilla dress som jag gärna vill ha!





Även denna klänning från Haléns tycker jag är jättefin! 599:- är också ett överkomligt pris! Men, den är ju svart.......å andra sidan gör paljetterna i klänningen att det lyser upp lite och inte blir som "den klassiska lilla svarta". Rosetten i midjan är pricken över i:et.



Kan man få för mycket papper?

Skulle plocka fram alla mina julpapper för att ha alla på ett ställe så jag slipper bläddra fraaam och tillbaaaka i pappershögarna. Men när jag plockat fram alla så var det visst väldigt många så jag hade svårt att välja vilka jag skulle börja med.

I Nook-paketet som jag fick idag var det 15 papper, sen hade jag inhandlat 14 papper i scrapaffären igår.........sen var jag hos Landstoken på deras julkväll och hade köpt en del papper (som jag hade glömt bort, fastän det bara var två veckor sen) och sen hade jag en del kvar från förra året. (Mamma, du kan låtsas att du inte läst detta om du skulle se det ;-) )
Jag vet att man ska använda de papper man har innan man köper nya, men jag kunde liksom inte låta bli.....de är ju så fina =)

Så, kan man få för mycket papper?.............................nä ;-)

Men nu har jag fått ihop fyra kort i alla fall, fotar dem imorgon för det är så dåligt ljus härinne nu.

Nu blir det CSI och en pepparkaka!


Lycka!....när brevbäraren har kommit med....

.........december månads Nook-paket!!!!
Whiiii som jag har längtat lääänge nu! Nu blir det julkortsproduktion!! Är det inte helt underbart?!? Massa härliga papper från Cosmo Crickets "Oh Joy" kollektion!




Men innan jag kan sätta igång med detta kanske man skulle ta att städa undan lite på skrivbordet så jag får plats, eehrrmm.....



Vissa kallar det rörigt......................jag kallar det för ett kreativt kaos ;-)

Nytt familjealbum

Oj oj oj vad jag har pysslat på sistone! Var ett tag sen jag la in nåt här i bloggen, men jag har hållt på med ett projekt som är roligare att visa när det är helt klart, och det är det nu! =)

För ungefär ett år sen gjorde jag ett
familjealbum till Rickards systerdotter Emma när hon fyllde 2 år, och nu hade jag fått en förfrågan från hennes farmor att göra ett till Emmas kusin Theo också när han fyller 3 år. Så nu har jag alltså gjort ett andra familjealbum i storleken 6x6, ett riktigt kul format att scrappa. Och nu när det äntligen är klart, så kommer här bilderna på vad jag pysslat med på sistone :-)




























Nu blir det ääääntligen dags att börja på julkorten!!! Har inhandlat en del nya julpapper och bling som jag bara längtar efter att sätta tänderna i =)