Västkust-helg med U2

Sådär, då har jag jobbat klart för denna veckan! Imorgon är både jag och R lediga.

Först bär det ner mot Halmstad där vi äntligen ska hämta ut min ring!!! Ska bli så kul att se den och hoppas den blir så fin som jag hoppas =) Ska även bli skönt att få tillbaka min förlovningsring som jag varit utan nu i flera veckor. Efter det blir det kanske en vända på Marinfestivalen innan vi kör upp mot Götet för att gå på U2 imorgon kväll!! Så det blir en helhelg i Göteborg och jag hoppas även på en sväng på Liseberg för att leka av mig lite som R brukar säga.....

Nu kommer prästen snart hit för vårt vigselsamtal.

Ha en skön helg så hörs vi på måndag!

Dress fitting

Idag är det dags för min första dress fitting! Min klänning är lite lång och behöver läggas upp lite, så jag har letat efter en sömmerska som har tid att göra det, utan att vara ute i sista minuten. Och nu har jag äntligen hittat en, så det blir dags för det idag. Så först ska jag åka och låna underkjolen jag ska ha till och sen blir det dags för dress fitting no 1.....yaay!

Det är lite lustigt dock att varenda gång jag ska iväg och göra nåt med klänningen så regnar det ute....hoppas inte det är ett dåligt tecken!

i eftermiddag ska jag förhoppningsvis stämpla alla festprogrammen, fick ett ryck igår och satte mig och stämplade och embossade alla vigselprogrammen själv. Så det är riktig bröllopsverkstad här hemma!

Ha en fin dag och hoppas att molnen spricker upp lite idag så man får lite sol på nosen:)

Blommor och blad gör var man glad

I förra veckan provdukade jag lite här hemma med de grejer vi har som är klara och bland annat blomvaserna vi ska ha på varje bord med vita rosor i. Dessa är ett av bröllopsfynden då jag hittade dessa små söta vaserna på
Ikeas rea för 9:-/st. Ja tack! Jag tar 15 st på direkten!!


Sorry för den gryniga bilden


1 month to go....

Shit pommes frites.....holy macaroni.....det är bara en månad kvar!!!! Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen, men nu börjar det verkligen närma sig.

Vi har en hel del massa småfix kvar att ordna, såna små saker som tar lite tid men ack så nödvändiga detaljer i det stora hela :)

Förra veckan hann jag klart med en hel del pysslande, bland annat detta som jag hållt på med i typ 3 veckor...



Vad ska det pysslas med denna veckan då?
hmmm....beställa lite mer blommor till honnörsbordet. Räkna hur mycket övriga blommor vi behöver köpa och när.
Förhoppningsvis få besked av de sista gästerna så vi kan slutföra bordsplaceringen. Fortsätta skriva på vår del av festprogrammet (inte mycket kvar nu!!). Göra en fotochecklista och ge till vår andre-fotograf så det inte missas några viktiga bilder. Börja fila på ett tidshema för bröllopsveckan så alla vet vem som ska göra vad.

Jag vet, jag är ett kontrollfreak.....men då kan jag vara lugn när jag vet vad och när alla ska göra sina uppgifter.

Smyckesteaser

Nu har jag gjort de sista justeringarna på mina bröllopssmycken, armbandet behövde kortas lite för att sitta bättre, så nu är alla smycken klara och lagda i en liten smyckespåse och väntar på den stora dagen.

Smyckena blir av gräddvita sötvattenpärlor och massa bling såklart. Här kommer en liten teaser:



Provade även mina underkläder jag ska ha den stora dan för att se att allt satt bra nu när jag har allt införskaffat. Och vilken tur jag provade allt! Annars kunde det gått som för min svägerska :-)
Det fanns inget silikonband på insidan av strumporna så när jag haft dem på en stund och gått i så kasade de ner!! Så nu måste jag köpa nåt för att hålla dem uppe. Vilket meck alltså.....


Inspirationsfoton

Nu har jag suttit under en längre tid och tittat på vackra bröllopsfoton och har hittat några favoritfotografer som tar helt underbara foton! Jag har satt ihop några fotokollage som vi ska ta med till fotografen för att visa vilken känsla vi vill ha i bilderna, för jag vill inte ha bilder där vi bara står rätt upp och ner, stela som två pinnar. Jag vill att det ska vara känsla i dem! Och som fotografen Henry Chen skriver på sin hemsida:
Exploring your never-ending love story one image at a time,
for what is felt by two hearts should be captured as one.
Precis så vill jag att man ska känna när man tittar på våra foton.

Här kommer lite inspirationsfoton:











Bilderna är tagna av följande fotografer:

MLI Foto
Joakim Bjelm
Henry Chen

Jennifer Skog
Jason Q Tran
Allison Davis
PalosStudio

To do v29

Då ska vi se vad vi ska hitta på denna veckan.

* Göra klart menykorten och skriva ut
* Göra klart favor no 2
* Möte med floristen idag för att kolla blommorna
* Leta inspirationsfoton
* Möte med fotografen på torsdag
* Skriva ut placeringskorten
* Börja gå in skorna!!
* Skriva klart gästpresentationerna
* Fortsätta skriva på vår del av festprogrammet
* Börja med bordsplaceringen

Ingen vila, ingen ro! Tiden bara försvinner iväg och det är mycket som ska hinnas med. Men det börjar så sakteliga falla på plats nu. Ska leta lite bröllopsbilder idag och lägger upp här sen de vi sparar som favoriter!


Update

Jaha då var det redan ny vecka, tiden går så fasligt fort när man har mycket att göra.

Men trots att tiden går fort så har jag hunnit med det mesta på To do-listan förra veckan:

* Boka tid för vigselsamtal med prästen - klart, möte 30/7
* Boka möte med fotografen - klart, möte nu på torsdag
* Uppdatera budgeten - uppdaterat med de senaste posterna
* Göra klart våra favours - favoraskarna och risstrutarna är klara
* Gå till guldsmeden så han kan börja göra min ring! - klart, nu är jag utan förlovningsring i 3 veckor!
* Designa menykorten
* Skriva klart gästpresentationerna - 98% klart
* Boka in skönhetssalong för att fixa naglarna - klart


Var i Halmstad i helgen och i lördags när R var ute och snickrade med brorsan så hade jag och mamma en riktig pysseldag. Vi blev klara med favoraskarna som jag hållt på med en evighet nu känns det som. Och även risstrutarna blev klara. Och de blev helt perfekta!! Så söta och passar perfekt in i temat som jag tänkt. De är gjorda av vanligt tårtpapper som vi vikt till strutar och sen knutit sidenband runtom.

 

Check this out!

Hur söta var inte de här då =)

Det här med typsnitt...

När man är mitt uppe i bröllopsplaneringen så finns det så otroligt viktiga detaljer som att hitta det rätta typsnittet!
Jag vet inte hur länge jag satt och letade efter det perfekta typsnittet till våra inbjudningskort. Jag hittade en massa fina och det allra finaste är Bickham Script Fancy. Det är alldeles, alldeles underbart snirkligt och elegant och passar precis in i bröllopstemat, men eftersom det är ett "internationellt" typsnitt så fanns ju såklart inte de här konstiga svenska bokstäverna såsom å, ä,ö. Och självklart så har ju R en sån där konstig bokstav i sitt efternamn ;-) Och det var inte riktigt berättigat att sitta och kludda dit små prickar i efterhand bara för att få ha det typsnittet....

Men, nu när jag sitter och gör menykorten så kan jag minsann använda det!! Inte till själva brödtexten men väl till rubriken och det är så snirkligt och fint! Bickham Script Fancy finns att ladda ner gratis
här


Nice, eller hur?

To do.....

Denna veckan tänkte jag försöka bocka av lite grejer på To Do-listan som är så låååång:

* Boka tid för vigselsamtal med prästen
* Boka möte med fotografen
* Uppdatera budgeten
* Göra klart våra favours
* Gå till guldsmeden så han kan börja göra min ring!
* Designa menykorten
* Skriva klart gästpresentationerna
* Boka in skönhetssalong för att fixa naglarna

Hmmm, vad ska jag börja med tro......får nog bli menykorten så jag kan sitta och kludda lite vid datorn :-)

Puss!


Clueless

Äntligen helg och solen skiner ute! Imorse skulle R ut och spelat golf med sin svåger i det fina vädret och i eftermiddag blir det sedan födelsedagskalas för Max som fyllt 4 år. Men tji fick R, halv tio imorse klampar det in nio killar i lägenheten och bankar på dörren! Det är dags för svensexa!!! Jag var ju lite involverad i det hela och hade öppnat altandörren så de kunde komma in bakvägen, men R hade absolut ingen aaaaning om att det var  dags för detta så han blev minst sagt chockad. =)

Så han fick packa ihop en liten väska med grejer för att klara sig över helgen och fick sen ta på sig en otroligt fin utstyrsel. En stor ljusblå sparkdräkt i plysch, svart krullig peruk, tossor på fötterna och en vit haklapp där det stod Baby Boy på. Hihihi, han såg inte klok ut. Har förevigat detta ögonblick på kort, men jag tänkte inte vara så taskig att lägga ut det här, då kanske det inte blir nåt bröllop :-0

Ska bli kul att höra vad de hittar på, jag vet i alla fall att han inte sover hemma inatt. Hoppas få lite skvaller under dagen!

Nähä, nu är det dags för ett dopp innan jag ska ner till stan!

50 dagar kvar!!!

Oh boy oh boy......nu är det bara 50 dagar kvar till bröllopet!
Det börjar kännas helt overkligt att det är så lite tid kvar. Jag tycker det var nyligen vi berättade för våra nära och kära att vi skulle gifta oss och nu är det alltså bara 50 dagar kvar!

Nåja, allt som ska hinnas med kommer nog göra det. Sista dag för OSA var i veckan och de flesta gäster har svarat, är en del långväga gäster som inte vet än om de har möjlighet och jag håller såååå mina tummar för att ni kan komma! Det skulle förgylla vår dag om ni kan dela den med oss.

I veckan har jag i princip gjort klart mina bröllopssmycken, bara några detaljer som behöver fixas, sen stryker jag det från To-do listan som är vääääldigt lång just nu :-)

Det jag fördriver tiden med annars just nu är att titta på underbara bröllopsfotografers foton för att få lite inspiration till hur vi vill ha våra foton. Under helgen kommer jag lägga upp några länkar på fotografer som tar helt underbara kort!

Imorgon har både jag och R ledigt igen och vi funderar på att dra iväg nånstans till kusten för att njuta av det helt underbara vädret! Sen på lördag blir det barnkalas för världens bästa
Max ;-)