Underbar helg

Vilken underbar helg det har varit! I fredags var både jag och Richie lediga så det var skönt att lyxa till det lite med sovmorgon innan vi begav oss till bagaren för att prata bröllopstårta. Ni kanske minns efter ett tidigare inlägg att vi var lite  oroliga över detta konditoriet eftersom de visade bilder på tårtor de gjort för 15 år sen! Men när vi fick träffa bagaren och berätta om hur vi ville ha det så ska det nog faktiskt bli som vi har tänkt oss så nu har ett orosmoln försvunnit :-)

Sen åkte vi ut till lantstället och slappade i helgen och var även på barndop. Med andra ord en helg full av sollapande och softande i värmen!

I söndags bar det sen hemåt igen då vi skulle ut till vår festlokal för att provsmaka lite förrätter till bröllopet och även få lite tips på viner. Och jag kan lova att vi blev bortskämda! Maten var underbart god och menyn är nu helt bestämd, och vilka viner sen!! Vi provade totalt sex olika viner och jag kan väl låta bilderna tala för sig själva......vi hade en helt underbar tre timmar lång lunch!


Redo för fest

Sitter och väntar på att R ska komma hem så vi kan gå på fest......och under tiden när jag sitter här uttråkad så har jag passat på att testa vår webcam!

Såhär festfin är jag idag =)


Födelsedagskort

Har haft lite pyssel att göra i helgen och nu är det första klart, nämligen ett kort till min svägerska som fyller år idag!

Blev ett kort med dubbel vikning för ovanlighetens skull och en liten ficka till ett presentkort inuti. Så nu är det snart dags för födelsedagskalas! Hoppas ni haft en fin midsommar!






Tack för lånet av den fina stämpen J!

En typisk svensk midsommar

Midsommarafton idag och inte vilken som helst utan en typisk svensk sådan!
15 grader ute och regnet duggar sakta ner. Om två timmar ska vi möta upp J & S och deras söta lillpluttar och dansa runt midsommarstången. Får nog ta och leta fram regnjackan så att jag kan vara med och dansa små grodorna!

Så sillen är inköpt, äggen är kokade och nubben står på kylning!
Så det ska nog bli en bra midsommar i år också!


Mina bröllopsgrejer är på väg!!!!

Fick precis mail om att alla de fina grejer jag köpte på e-bay i början av veckan nu har skickats från Hong Kong!!

Så nu väntar jag med spänning på paket i brevlådan nästa vecka! :-)

På schemat idag (på min lediga dag) är det dags att prova underkjol till klänningen, så jag ska äntligen få sätta på mig klänningen igen. Och nu för första gången tillsammans med skorna också! Sen blir det även ett besök till floristen där jag ska bestämma buketter. Har fixat ihop ett litet inspirationskollage med hur jag vill att den ska se ut. Så det ska bli spännande att se vad de kan göra. Helst av allt  hade jag velat ha en bukett med massa rosa pioner, men det finns inte att få tag i så sent i augusti så det är uteslutet. Men här är i alla fall mina inspirationsbilder.


Bröllopstårtan from hell....

Idag hade vi bokat tid på ett av stans konditori som vår festlokal samarbetar med för att kika lite på bröllopstårtor.
Det börjar med att det inte fanns nån bagare på plats fastän vi hade fått info om att det skulle finnas en där idag *suck*

Men i alla fall får vi hjälp av en servitris som plockar fram ett fotoalbum med deras bröllopstårtor de gjort genom åren. Och det var verkligen historiska tårtor!!! De hade bilder på tårtor som de gjort 1994 och 1999 bland annat......Det var verkligen pinsamt att titta igenom det albumet för det var så fula tårtor att jag nästan började skratta..... Här kommer exempel på vad de hade med i sin portfolio (taget från deras hemsida)



Jag vill ju ha min dröm bröllopstårta!!!! Inte nån bröllopstårta from hell!!

Så jag ska ta ett snack med bagaren och se vad de kan göra som är hyffsat modernt och som jag vill ha det, annars får vi fundera på att byta konditor även om det kommer bli dyrare då festlokalen då tar ut extra serveringsavgift.
Men en sak är säker och det är att jag kommer ALDRIG beställa en tårta jag inte tror jag blir nöjd med!

Shopping, shopping, shopping

Oj vad jag har shoppat i veckan.

I went bananas on Ebay och har shoppat loss ordentligt. Jisses vad mycket det finns där. Hittade några riktigt fina saker till bröllopet som jag spanat på länge och nu äntligen slog jag till.

Sen i fredags åkte jag och J till Ullared på shoppingtur och jag har aldrig handlat så mycket där som jag gjorde i fredags! Hittade massa snygga kläder, lite inredningsgrejer och småfix till bröllopet. Kom hem med några välfyllda kassar och en hel del pengar fattigare.

Ja just det, sen var jag ju på Ikea förra helgen och shoppade en del till.......ja, ni gissade rätt, bröllopet!

Så nu står det massa kassar med bröllopsgrejer här hemma som jag inte vet vad jag ska göra av. Försöker gömma dem under skrivbordet så de inte syns så mycket :-)

Imorgon är det dags för en ny jobbvecka, och nu en kort sådan. Jobbar bara t om onsdag. Och när jag rensade garderoben lite tidigare idag så bestämde jag mig för att ha en marinblå och vit vecka. Så jag har plockat fram tre snygga outfits att ha denna vecka =)

Nu är det snart dags för sängen och jag ska försöka läsa ut en spännande bok jag läser nu, The last testament av Sam Bourne som jag verkligen kan rekommendera!

Nighting later!

En liten teaser

Här kommer en liten teaser på mina brudskor som är helt underbara!!! Måttbeställda från Kina och jag kunde inte vara nöjdare!



Jaså trodde ni att ni skulle få se dem framifrån? Hehe, I don´t think so :-)
Men de som känner mig vet att jag gillar bling så här kommer en liten detalj.



Och jag ska dessutom pimpa skorna lite till (!). Men det är top secret så det får ni se om ni tittar riktigt noga på bröllopet, ni som är med förstås. Ni andra får se det efteråt......jag är lite hemlig av mig ;-)

Vigselsamtal

72 dagar kvar till bröllopet och idag har vi varit och pratat med vår vigselpräst. Ett första möte där vi pratade igenom upplägget av vigseln och även fick berätta lite om oss själva.

Vi har varit på några av hans gudstjänster innan och tycker han är bra som präst, lugn och avslappnad. Och det var jättelätt att prata med honom idag också så det kommer bli kanon. Vi ska träffas en gång till innan bröllopet då han sa att han skulle grilla oss lite mer om vilka vi egentligen är och varför vi vill gifta oss.

I övrigt är det mycket bröllopsplanering just nu och jag är en trogen besökare av både
Bröllopstorget och framförallt min favoritsajt Project Wedding! Jag har så mycket pysselidéer i huvudet att jag börjar undra hur jag ska hinna med allt.


En underbar vän

Jag är så glad idag och tacksam för att jag har en så fin vän!


J jag ser såå fram emot att ha dig vid min sida på min stora dag!