Julkort

Så var nu en del av årets julkort klara. Dessa julkort är en "sats" från Panduro bestående av tjockt vitt papper, mönstrat God Jul papper och transparent foliepapper. De olika papprena är sedan sammansatta med guldtråd i kanten. Inuti har jag stämplat "God Jul" med en stämpel, även den från Panduro.

Bild: Privat - pearlgirl


Bild: Privat - pearlgirl


Bild: Privat- pearlgirl

Pysseltips

      Företaget Isaberg Rapid har många bra pysseltips på sin hemsida. Alltifrån hur man dekorerar ljuslyktor till hur du piffar upp hallen!

Du kan även beställa deras bok gratis där det finns en del pysseltips och många underbara bilder!   RapidRapidRapid
Foto: Isaberg Rapid

Dörrkrans

Så var äntligen min dörrkrans klar!

Jag har utgått från en stomme i halm där jag sen har virat granris runt omkring med blomstertråd. Sen har jag dekorerat med de torkade apelsinskivorna tillsammans med kanelstänger med sidenband runt om. I toppen har jag sen den obligatoriska rosetten =),  ett måste i mina julkransar!


107445-43
107445-45107445-44


Imorgon lägger jag upp bilder på julkorten jag har börjat göra!


Plocka granris i mörker är en konst

Igår kväll var det dags för granrisplockning. Jag har tänkt att ha granriset i en dörrkrans jag ska göra och till lite juldekorationer. Vi hade bestämt att vi skulle bege oss ut efter jobbet och leta lite granris. Det blev dock lite mörkare än vad vi hade tänkt oss och det var inte precis någon gatbelysning i stora skogen.........ingen ficklampa hittade vi heller men det fick gå ändå...........Så vi traskade in i skogen vid sjön och det enda lilla som lyste upp vår väg var det lilla vita i tyget på min jacka =) (då förstår ni hur mycket vi såg)

Sekatören hade vi förstås inte hittat och saxen glömde vi, så jag skickade in sambon lite längre in i skogen för att rycka av lite grankvistar, och efter en stund hade han lyckats skrapa ihop så att det räckte =)

Men ett tips för er som ska plocka granris, gör det när det är lite ljusare eller ta med er en ficklampa, för att plocka granris i mörker är verkligen en konst!

Ikväll är det tänkt att jag ska knåpa ihop en dörrkrans och jag lovar att jag ska lägga upp bilder på den här så fort den är klar!


Grankvist

Foto:
www.webdesignskolan.se

Torkade apelsiner

Som förberedelse inför julstöket har jag nu torkat apelsinskivor som jag ska ha till diverse jularrangemang såsom dörrkrans, blomgrupper m.m. Inspirationen kommer från Maria och Cult Design.

Apelsinskivorna torkade jag i ugnen på 100´ i ca 3 timmar beroende på skivornas tjocklek.

107445-41 Just nu ligger de få ett glasfat av Ulrika Hydman-Vallien och torkar till sig ännu mer tills jag ska börja med kransen. Så hemma luktar det riktigt juligt i vardagsrummet nu =)

Mönster till hjärta

Många har frågat efter mönster till det flätade hjärtat av filt som jag la upp här tidigare, så jag tänkte att det är lika bra att lägga ut mönstret här så kan ni som vill ha det bara spara ner bilden. Sen väljer ni själv vilken storlek ni vill ha genom att förstora bilden till lämplig storlek.


Hjärta


Instruktioner:

Vik filten dubbelt och skissa på mönstret med den platta kortsidan mot den dubbelvikta kanten. Gör likadant med filten i den andra färgen du väljer. Klipp ett halvt hjärta till i en annan färg. (Jag har även strukit på flisselin på baksidan av varje halva för att få lite mer stadga i hjärtanet, men det gör man som man vill)

Klipp därefter upp två skåror enligt mönstret. Lägg sedan hjärthalvorna över varandra så att det bildar ett hjärta. Därefter flätar du ihop halvorna genom att ömsom trä dem igenom och ömsom trä dem om varandra.

Klipp därefter ut 5 st hjärtan i röd filt och limma på i de vita "fälten". Klipp sedan ut en rektangulär remsa i röd eller vit filt och sy fast på insidan av hjärtats respektive sida så har du till upphängning!


Lycka till!

Ett hjärta av filt

Som jag lovat tidigare så kommer här en bild på julkortshjärtat. Det är gjort i röd och vit filt som jag flätat till ett hjärta och sedan ett hänge i filt, storlek ca 25x25cm. Sen har jag klippt ut små hjärtan i filt och limmat på. Hjärtat ska snart få pryda väggen i hallen och välkomna julkorten som förhoppningsvis börjar komma om några veckor =)


Ett hjärta av filt


Red Christmas


Här är kvällens alster, ett "beställningsjobb" ;-)

Halsbandet är gjort med små glaspärlor, vaxade röda pärlor, genomskinliga facettslipade glaspärlor och facetterade röda pärlor, silvriga mellandelar och rispärlor samt ett vitt folierat glashjärta.

Jag har smygvisat det för Penni som beställt det och det verkar som om hon tycker om det =)

107445-36


Mitt photoshopande går som ni ser sakta men säkert framåt.......det finns mycket att lära!

Nu ska jag återgå till pärlandet så jag hinner med ett halsband till ikväll =)

Pysslande

Nu var det ett tag sen sist jag skrev här. Har varit iväg på kurs och lite annat så tiden har inte riktigt räckt till. I helgen har jag pysslat lite med att göra filthjärtan som jag ska lägga julkorten i när de dimper ner i brevlådan. Ska lägga upp bild på dem här sen när jag har fotat dem =)

Har inhandlat lite nya pärlor som jag väntar på ska levereras, så vi får väl se om det ligger nåt skoj i brevlådan när jag kommer hem. Jag pärlade lite förra veckan men har inte hunnit fota det än, men jag lovar det kommer snart. Nu har jag också fått lite inspiration till nya halsband och har dessutom några beställningar att göra så det kommer nog bli en den nya fräscha bilder i bloggen under veckans gång.

Satt och funderade häromdagen på vad jag önskar mig i julklapp och kom på en sak som jag faktiskt skulle uppskatta, en displayhals att hänga smycken på så det blir lite snyggare när jag fotar halsbanden :-)


Foto: www.parlan.nu

Vad önskar ni er i julklapp?

My sweet angel

Dessa små söta änglar har suttit och pysslat ihop, skrev om dom för ett tag sen när jag precis hade k öpt materialet och nu är de alltså äntligen klara! Änglarna är gjorda i lintyg med bomullsklänning och sedan trådvingar, tiara och hjärta av ståltråd samt pärlor. Underbart söta tycker jag, vad tycker ni?


angels

Har äntligen kommit en bit på väg i mitt photoshopande :-) Men jag har en lång väg kvar! Tack så mycket för hjälpen Penni som hjälper mig med sånt här!


Idag tycker jag om..........

...........min plattång!
Det kanske låter lite konstigt och fåfängt men oj vad jag tycker om den idag. Mitt hår är inte alltid så snällt emot mig då det är lockigt och har självfall. Igår gick jag och la mig med blött hår och av nån märklig anledning så lever det sitt egna lilla liv på nätterna. När jag så steg upp i morse möttes jag av en hemsk syn i spegeln. Det såg ut som att det hade varit ravefest i håret på mig!!! Stressad för att åka till jobbet hade jag typiskt nog inte så mycket tid heller. Men efter några minuter med plattången och ett gummiband såg jag faktiskt presentabel ut, tro det eller ej ;-) Så idag tycker jag lite extra om min plattång!

En annan liten sak, har äntligen fått tag i Photoshop för att kunna redigera bilder, men herregud vilket svårt program! Så igår blev det ett besök på biblioteket för att låna böcker om hur man överhuvudtaget kan göra med bilder i detta programmet. Sakta men säkert börjar jag nu fatta lite, men jag har mycket kvar att lära. Är speciellt intresserad av att lära mig göra bildkollage där jag kan ha bilder från olika vinklar på smyckena. Så om nån där ute har något bra tips på hur man gör detta tas det tacksamt emot! Jag har börjat pilla och trixa lite så förhoppningsvis kommer det nog ut nåt försök här snart.

Tills dess, ha det så bra!