Man lär sig nåt varje dag

Nu var det visst ett tag sen jag bloggade och jag har helt enkelt inte haft tid eller ork till detta.......

Jag har nu jobbat i snart två veckor på mitt nya jobb och jag trivs super! Roliga arbetsuppgifter och jättetrevliga arbetskamrater så jag kan inte be om så mycket mer :-)

Sen är det ju alltid så när man börjar nytt jobb eller börjar plugga eller liknande att det är väldigt mycket att lära sig i början och det har det varit. Nya system och rutiner osv. Och som det gamla ordspråket säger "man lär sig något varje dag" stämmer verkligen här!

Pysselsidan har legat lite lågt. Jag hade rätt mycket som skulle fixas innan Pennis bröllop så nu har jag tagit en välbehövlig paus från det. Men nu börjar det klia lite i fingrarna igen och jag har ett litet projekt på gång i tankarna. Måste bara fixa en del grejer innan jag kan börja på detta...... :-)

Men i helgen blir det förhoppningsvis lite pysslande med mamma =)

Tills vi ses igen, ha det så gott!

Må bröllopsklockor ringa.....

Idag är de så dags för bröllop, inte mitt utan Pennis. En hel del förberedelser är klara och nu återstår bara toastmadamens nerver :-) Än så länge är det lugnt.


Jag ser fram emot att se den vackra bruden få sin brudgum!

Vidare är helgen fullspäckad, imorgon är det släktträff i Värnamo med 75 släktingar, många som jag nog aldrig träffat, men det ska bli riktigt roligt!


Nu hinner jag inte skriva mer idag, måste fortsätta med de sista förberedelserna inför eftermiddagen!

Lite udda....

I somras var vi på semester i Göteborgs skärgård och besökte den lilla ön Hönö. På kvällen när vi gick i hamnen gick vi och tittade i butikernas skyltfönster och hittade bland annat denna lilla bokhandel. I fönstret nedan ser ni en liten skylt.............

image220..........och på den stod det..................

image221

Åh vad vi skrattade åt detta ;-) Jag har aldrig sett en sån skylt innan om att nån säljer batterier till hörapparater, än mindre i en bokhandel =)

Bråda brudtider

Min nära vän Penni gifter sig på lördag och jag har fått den stora äran att vara toastmadame. Så den senaste tiden har bestått en del av att pilla ihop festprogrammet, som verkligen har varit superkul för jag älskar att göra sånt =) Det stora återstående problemet nu är att häfta ihop det.....programmet ska vara vikt på mitten men en vanlig häftapparat når inte in utan att man böjer papprena och då blir det förstört. Jag har rännt runt på hela stan för att leta upp en häftapparat modell större men det existerar helt enkelt inte!?! Så idag ska jag göra ett nytt tappert försök på universitetsbiblioteket, har nästan för mig att de har en sån där.

Förutom den stora äran att vara toastmadame har jag även fått den stora äran att designa och tillverka såväl brudens som brudens mors smycken! Brudens smycken är nu klara och halsbandet är gjort av rosa sötvattenpärlor svävande på tråd, armbandet i samma rosa sötvattenpärlor men trätt på wire samt örhängen. Låset och mellandelarna är guld med swarovski för glamour-faktorn :-)

Här kommer lite provsmaksbilder (färgerna blev inte riktigt rättvisande i kameran men ni hajar nog)

image223
(tråden syns inte mot huden, därav svävande pärlor. men det syns mot det svarta)

image217

image218

image219

Ikväll ska jag göra brudens mors halsband, visar det när det är klart!

New shop in town

Jag är en liten hamster och samlare när det kommer till väskor. Väskor och skor är min "modehobby" =) I looooove it. Tror jag har fått det från farmor som också är en riktig shoe and bag lover!

Det har nyligen öppnat en ny butik i stan som säljer skinnväskor av märket Maharani of Tirapunji som synts i flera modetidningar på sistone! Vad jag kunde se var det riktigt fin kvalitet på väskorna eftersom alla är gjorda i äkta skinn från Indien. Jag hittade två modeller som jag föll för............såklart ;-)

image214
Denna vita väskan i vitt ormskinn är en riktigt läcker sommarväska!

image215

och denna bruna krokodilskinnsväskan är ju perfekt till en snygg höst-outfit!

För er som inte bor i närheten kan jag tipsa om att de har en
webshop där man kan handla väskorna!

Bilder lånade från Maharani of Tirapunji

Klättrar på karriärstegen

Tidigare i våras skrev jag ett inlägg om att göra karriär och nu börjar min ta fart!

Om en vecka börjar jag nämligen mitt drömjobb!!!! Det är ett jobb som går helt i linje med den utbildning jag har inom marknadsföring och jag kommer dessutom få använda mina språkkunskaper. Kan det bli bättre? :-)

Ska bli otroligt roligt men samtidigt är det lite nervöst. Så nu ska vi se hurdan businesswoman det blir av mig :-)

image213

Bild lånad från Microsoft

Bokmal?

Efter fyra veckors semester är man åter tillbaka i verkligheten och på jobbet. Det har varit ljuuuuvligt skönt med vila och bara ta det lugnt under några veckor. Jag hade dock planerat för lite finare väder så min packning bestod mest av shorts, linnen och bikinis. Men tji fick jag! Det blev en regnig sommar :-(

Men men, det är inte så mycket att göra åt det. Det är otroligt underskattat att sitta inomhus och höra regnet smattra mot rutan och samtidigt krypa upp i soffan under en filt och läsa en god bok =)

Och det har inte bara blivit en, utan hela fem stycken under sommaren! Tror det är nytt rekord :-)

De jag har läst är
Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson
image206

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón

image207

Gossip girl av Cecily von Ziegezar

image208

Ni vet att ni älskar mig av Cecily von Ziegezar

image209

Oskyldigt dömd av Mary Higgins Clark

Recensioner utlovas senare :-)
Och jag har ännu fler spännande böcker på gång, bl a så väntar
Nobels testamente av Liza Marklund

image210

The last templar av Raymond Khoury

image211

Gåtornas palats av Dan Brown

image212

Så nu har ni fått lite boktips i regnrusket! Men håll utkik efter recensionerna som kommer snart som utlovat =)

Bilder lånade av cdon.com

P.S CDON har riktigt bra priser på böcker
och nu har de dessutom fraktfritt t o m 14/8
 så passa på att fylla upp bokförrådet!

She´s back!

Yep, that´s right.
Nu är jag tillbaka från semestern och åter i civilisationen med tillgång till internet. Det är nästan så jag har fått lite abstinens när jag inte kunnat kolla mail eller nåt på så länge.

Väskorna håller på att packas upp och vi har världens största tvättberg på gång i tvättstugan plus att jag har massa andra projekt på gång för tillfället, återkommer till det senare.

Kamerabatterierna är på laddning så snart kan jag dessutom lägga upp lite bilder :-)

Nu måste jag rusa igen, ha det så bra tills dess!