Sparlåga?

Efter mycket om och men med min ömma handled och axel visade det sig efter ett antal besök hos företagsläkare och sjukgymnast att jag har diverse olika inflammationer i musklerna; överbelastning i skuldran, minskad rörlighet i nacken, seninflammation i armbågen och en senknuta i handled.

Hoppsan hejsan, det var mycket på en gång...........så nu har jag blivit sjukskriven på halvtid i tre veckor för att det ihop med sjukgymnastik och träning ska bli lite bättre. Och det känns som en lättnad att inte behöva sitta framför datorn med alla ordrar och kataloger och knappande på telefonen hela dagarna utan att göra mitt bästa de timmar jag är där för att sedan ha tid att röra på mig och låta kroppen vila från de monotona rörelserna.

Så nu har jag arbetat klart för idag och styr kosan mot simhallen (på sjukgymnastens order) för att ta mig ett dopp och några simtag.

Nån som är med på en kanonkula i barnbassängen? ;-)

Jag måste bara..........

.....kommentera förra helgens melodifestival. Jag är en riktig Melodifestival-fantast ;-) Tror nästan inte jag har missat en enda.

Jag är dessutom en sån som vid den stora Eurovision ska sitta och föra protokoll på hur många poäng varje land ger till respektive tihi.

I lördags var det en hel del bra låtar. Måns Zelmerlövs Cara Mia var en av kvällens favoriter. Sebastians låt var också riktigt bra men jag är tveksam till hur långt den kommer gå i finalen. Den känns mer som en radiohit än en schlagervinnare. Magnus Carlsson, vad hände? Låten och konceptet var väl bra men varför envisas med alla dessa höga toner?? Jag menar inte att han sjunger falskt men jag tycker bara inte att han får fram det bästa i sin röst genom denna låten.

Nanne Grönvall har jag alltid haft svårt för. Fråga mig inte varför men hon har aldrig varit min favorit. Och i mina öron låter kombinationen Nanne Grönvall + Ingela Pling = katastrof. Plings bidrag förra året med Linda Bengtzing tyckte jag var en ren plåga...... jag förstår inte hennes texter och Nanne är ju som Nanne är. Jag vet att det är många som tycker tvärtemot mig om detta men jag kan bara inte klara av folkkära Nanne på scenen.

Men nu till lördagens absolut bästa bidrag i mitt tycke av alla bidrag som har varit hittills i år är utan tvekan The Attic feat. Therese med låten The Arrival.  Jag älskar sån här typ av house-musik och jag trodde faktiskt att den här låten skulle gå långt! Men så gick den inte ens vidare till final och heller inte till Andra Chansen??? Vad hände liksom?


Jag är dock helt säker på att den kommer att bli en discodänga ute på klubbarna runt om i Europa, vänta bara och se. Och ni vet var ni läste det först ;-)

Vill ni lyssna på låten är det bara att kika in på killarnas
MySpace



The Attic
(Bilden är från MySpace)

White cross

För ett tag sen fick jag en beställning på ett halsband av en kollega som ville ge sin flickvän ett smycke på hennes födelsedag. Det var ett tag sen jag gjorde det men jag såg att jag inte hade lagt upp det här så nu var det väl dags att göra det.

Hans önskemål var att det skulle vara en kedja och längst ner ett kors av pärlor.
Halsbandet är gjort i silverfärgad kedja med ett korshänge gjort av vita sötvattenspärlor. Hon blev tydligen väldigt glad för det så det var uppskattat!

Bild: Privat - pearlgirl
.

Extreme makeover

Som jag skrivit tidigare så bestämde jag mig för att klippa av mig mitt långa burr och göra något snyggare av det hela =) Sagt och gjort, i fredags var jag hos frissan och kapade av en massa hår och fick på köpet och snygg frisyr. Håret klipptes kortare och en del uppklippt och sedan fick jag även ljusa slingor för att ljus upp håret en del nu när våren kommer.

Här kommer så de efterlängtade före och efter-bilderna =)
Vad säger ni?


Före: långt och mörkt (obs osminkad ;-)
Bild: Privat - pearlgirl

Efter: kortare och ljusare - (plattat )

Bild: Privat - pearlgirl

Efter: kortare och ljusare (lockigt)

Bild: Privat - pearlgirl

Det var allt från min extreme makeover för denna gången =)

My darling valentine

Igår var du som sagt alla hjärtans dag, vem missade det? ;-)

Efter jobbet åkte jag och handlade ingredienser till middagen jag skulle laga på kvällen. Inne på ICA var det fullt med killar och män som köpte 10-pack rosor eller tulpaner till sina käresta. Jag tror de sålde slut på varenda bukett i butiken!!

Sen körde jag hem och så fort jag kom innanför dörren tyckte jag att det var en annorlunda doft som hade spridit sig i lägenheten. Fram kommer sambon med världens underbaraste bukett!!! Jag äääälskar ju liljor, och gärna rosa sådana. Så ni kan tänka er vad glad jag blev när det var en bukett med just dessa blommor och vita rosor samt körsbärskvistar!!!

BIld: Privat - pearlgirl

  

Vad kan man säga? Världens bästa kille? ;-)


Sedan var det min tur att överraska med en god middag. Menyn bestod av följande:

Förrätt: Lufttorkad skinka med passionsfrukt och riven ädelost

www.arla.se

Huvudrätt: Provencalsk fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter

www.arla.se

Efterrätt: Kladdkaka i hjärtform med vispad grädde
(Recepten kommer från Arla)

Så jag får nog säga att vi hade det riktigt mysigt på Alla hjärtans dag! Hur hade ni det?

Valentine

Idag är det kärlekens dag, alla hjärtans dag! Och vad är väl bättre att fira om inte kärleken =)

Sen tycker jag inte att man behöver överdriva det hela, men en fin liten gest att visa sin uppskattning kommer väl till pass. Så ikväll ska jag laga en god middag till min älskling och baka en kladdkaka i en hjärtformad pajform : )


Denna kladdkakan ser väldigt smarrig ut! ;-)

Kram på er alla

107445-89

Idag är ingen vanlig dag.....

.......för idag är det min födelsedag ;-) Hela 26 år fyller jag, fast jag känner mig inte äldre, tihi.

I helgen blev jag firad av min familj då vi var hemma hos dem i Halmstad och hälsade på. Jag fick många fina presenter av mina nära och kära. Min kära mamma hade varit inne och tjuvläst bloggen och köpt två saker som jag tidigare skrivit att jag tänkt att
köpa ;-)

Jag fick:

  • mönstersaxar
  • stämplar
  • boken Matilde av Denise Rudberg
  • cd med George Michael
  • Pärlor ;-)
  • skålar till ett glöggset från SIA som jag önskat mig
  • silverörhängen
  • en guldberlock där man har foton i som är farmors gamla
  • sen blev jag också bjuden på dagspa på Hotell tylösand av min bror!!!

Spadagen var helt underbar. Vi simmade i swimmingpoolen, badade jacuzzi mm.  De hade även en isvak med kaaaallt vatten som jag hoppade ner i snabbt och ännu snabbare upp ;-) Det var uppfriskande kan jag lova!

Sedan gick vi till relaxavdelningen och gick ut till utomhuspoolen som var väl uppvärmd. Det är en fantastisk utsikt över tylösandsbukten och rätt ut mot Tylön, och där sitter man i en varm pool när det är 5 minusgrader ute!! De hade även en tropisk dusch som hade olika program med strålar i olika storlekar och styrka som varierade och luktade helt underbart. Därefter gick vi in i en ångbastu med eukalyptusdoft!!! Jag är ingen jättefantast av att bada bastu men det var helt okej faktiskt för att det luktade så gott. Men jag klarade ändå inte av att vara därinne så länge. Utanför bastun fanns ett Kneipp-bad, ett grunt bad format som en cirkel som var indelad i två olika sektioner, en kall och en varm. Där skulle man gå på mjuka stenar sakta genom det kalla vattnet, sedan upp ett trappsteg och sedan sakta gå igenom det varma vattnet. Det skulle vara bra för blodcirkulationen och det var faktiskt väldigt behagligt!

Jag har inte varit på spa tidigare men det var helt underbart och de hade även nyligen gjort om där så det var otroligt fint!!! Sen blir det ju ytterligare en upplevelse med den fantastiska utsikten ut mot havet en solig vinterdag!

Ikväll blir jag firad av R så det blir många dagars firande =) 

Förresten så blev jag jättenöjd med min nya frisyr, lägger ut bilder i veckan när jag har laddat batteriet i digitalkameran (tog ju typiskt nog slut när jag skulle lägga över bilderna till datorn) =)

Tjingeling! 



Uttråkad

Det är så tråkigt att inte kunna skriva oftare på bloggen, jag börjar känna av viss abstinens nu. Min kära handled och axel bråkar fortfarande med mig men jag väljer att bråka tillbaka lite och använda datorn ;-)

Nu till något roligare! Jag ska till frissan imorgon och klippa mig!! Nu har jag långt risigt hår som har fått växa lääääänge och det har en blandning av min naturliga mörkblonda hårfärg och en toning av mörkblont som håller på att gå ur. Jag har inte haft långt hår så här länge någonsin så nu har jag bestämt mig för att det ska åka av! Minst 15-20cm ;-() Sen har jag också tänkt att göra lite blonda slingor för att ljusa upp håret rejält. Jag trivs bäst i ljust hår och har haft det länge innan jag tonade det mörkt i höstas. Det känns som att det ljusa passar mig och min personlighet bäst (även om jag är en halvlatino) hehe :-)

Men så till problemet. Jag kan aldrig riktigt bestämma mig för vilken frisyr jag vill ha. Ska det vara uppklippt, rakt, spretigt eller hur? Så jag tänkte vara lite förberedd denna gången och hitta en frisyr jag vill ha. Däremot är problemet att om jag ser en frisyr jag verkligen gillar så har ofta tjejen på bilden väldigt rakt och ofta ganska tunt hår. Men mitt hår däremot som kan bli stort som ett afrokrull om det vill sig riktigt illa, brukar ofta inte se likadant ut om jag klipper mig "efter en bild". Så nu tänkte jag försöka leta upp en bild där modellen har liknande hårtyp som jag.

Efter att ha "eniroat" (googlat fast på eniro.se hehe) lite efter frisyrer hittade jag en rätt kul sajt där man kan hitta massa olika
frisyrer. Jag kommer garanterat att ta före och efter bilder så ni får se skillnaden =)