Pearlgirl vilar

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen och det är lite olika anledningar till det.

Den främsta anledningen är att jag har fått en inflammation i handleden och axeln som gör fruktansvärt ont.  Detta gör att jag inte har jobbat eller suttit framför datorn på några dagar. Jag hoppas ni har tålamod med mig och tills inflammationen har lagt sig kommer jag inte kunna uppdatera så mycket.

Hoppas ni kikar in ändå, ni är alltid lika välkomna!!

Vilken lycka!

Tidigare i veckan när jag kom hem efter jobbet var jag lite slö och slängde mig på soffan och tänkte jag skulle slötitta lite på tv. Jag satt och zappade lite mellan kanalerna och kom till slut till TV4 och till min stora lycka visade de en av mina absoluta favoritserier genom tiderna, Felicity. TV4 sänder repris av serien på vardagar 16.45. Det är svårt att beskriva vilken känsla jag har för denna serien, men den är helt enkelt uuuunderbar. Den gick på TV3 när jag gick på gymnasiet och sedan började plugga och då gick även en annan av mina favoritserier Dawson´s Creek . En helt underbar serie!!!

Men för er som inte har sett Felicity så tipsar jag er att verkligen se den!

107445-88

Födelsedag

Idag fyller min älskling år...........hela 27 år gammal eller ung, vad man nu säger ;-)

Så ikväll blir det firande med presenter och sedan ska vi gå ut och äta middag på Venezia. De har riktigt god italiensk mat, så där ska vi nog kunna njuta ordentligt.

Grattis på födelsedagen Honey!


107445-87

Kreative kvinnor

Tidigare i veckan såg jag en reklam på tv för en ny hobbytidning som hade kommit ut. Den heter Kreative Kvinnor och är den tidning som vänder sig till tjejer/kvinnor som tycker om att pyssla. Det tyckte jag lät perfekt!!! Så jag gick runt på stan och jagade efter denna tidning när jag till slut hittade den på Pressbyrån. Där hade de till och med ett erbjudande att man fick två nummer till priset av ett! Kanon tyckte jag så jag köpte med mig den och hade höga förväntningar när jag sedan skulle läsa den. Men jag måste säga att jag faktiskt blev lite besviken ;-( Det var inte riktigt så mycket pysselprojekt som jag hade hoppats på utan mest klädmönster. Den förutsätter att man har en symaskin, vilket jag inte har och inte heller är speciellt duktig på, hehe, men det går ju alltid att lära sig.

Här är ett litet utdrag ur tidningen:

Bild: www.kreativekvinnor.se


Det positiva var i alla fall att det var snygga kläder i den och hur mycket mönster som helst!! De har även satsat på mönster för de som drar lite större storlekar. Så för den som gillar att sy kan jag varmt rekommendera den! I detta numret fanns också tips på hur man syr en väska till sin yoga-matta, och mönster till maskeraddräkter till de små och lite annat.

Detta var ett av de första numrena som kom ut i Sverige, vad jag har förstått så har den tidigare funnits i Danmark och Norge. Så jag kan ju i alla fall hoppas att när de har kommit igång med tidningen ordentligt här i Sverige att det finns lite mer pysseltips istället för majoriteten kläder.

Vill ni veta lite mer så gå in på
www.kreativekvinnor.se . Just nu har de förmånliga prenumerationserbjudanden att prova på samt en tävling där man kan vinna en symaskin!!


Foto: www.kreativekvinnor.se

Jahapp

Då var äntligen alla dagens möten slut, vad ska man säga?? Jag ska fatta mig kort.

  • Företaget delas på mitten som en kaka
  • Ny vd
  • Ny organisation
  • Nya förutsättningar
  • En del flyttas till Polen (?)
  • Jag får ändrade förutsättningar i mitt jobb med de kunder jag arbetar med

Bra eller dålig? Det vet jag inte men just nu känner jag mig inte så positiv till det hela.
Jag känner ett starkt behov av att ta mig en drink ikväll ;-)


Sanningens ögonblick

Nu är det dags för videokonferens...........sanningens ögonblick är inne. Vad ska hända???
Det ryktas om att konferensen ska hålla på i 45 min!!! Verkar som om det är mycket som ska hända.
Vi får väl se..........

Ses senare

Hurtbulle

Igår startade jag det nya träningsåret, jag vet att det är lite sent in på året, men men =)
Tidigare har jag styrketränat på gym och trivts bra med det men de senaste månaderna har jag fått  väldigt ont i axlarna och handleden på grund av jobbet så jag tänkte träna lite mjukare istället. Så sagt och gjort började jag igår med Pilates. Det som är så smidigt är att den lokala lilla idrottsföreningen i vår lilla stadsdel ordnar pilates så det är bara till att ta på sig träningskläderna, gå upp till gympasalen i skolan som ligger några hundra meter hemifrån och sedan träna och snabbt komma hem igen.

Det var riktigt skön träning fast jag är ju knappast så vig som instruktören så den kändes lite stelt =) Men efteråt var det väldigt skönt och kroppen kändes genomarbetad. Idag känner jag verkligen av i alla muskler att kroppen har rört på sig, speciellt i magen som fick sig en ordentlig genomkörare......Har ni inte provat pilates innan så rekommenderar jag er att testa på det i alla fall

Tanken var att jag och min svägerska ska träna tillsammans men igår var hon lite krasslig så jag gick dit själv, men det ska bli kul att gå ihop, då blir man lite mer sporrad och det är inte lika lätt att stanna hemma för att man inte riktigt känner för det en dag.


107445-85

Jobba jobba jobba

Jobba jobba jobba och jobba lite till. Pust och stön och en liten gäspning.

107445-84


Som vanligt är det full lulle och fingrarna går över tangentbordet hela dagarna. Igår fick vi mail från företagets vd på högre ort att vi ska ha videokonferens där han ska gå igenom förändringar de avser göra och en verksamhetsdelning...........hmmm. Vad sjutton är detta??? Spekulationerna är många och vida. Ska bli spännande att se imorgon vad det är och om det kommer påverka våra jobb. Håll tummarna!!



Rea

På lunchen satt jag och kikade igenom den lokala tidningen (som oftast består av meningslösa nyheter enligt min mening) och höll på att sätta maten i halsen när jag såg denna trevliga annons! Det jag har väntat på så länge var det nu äntligen dags för...............

Rea

Just det, ni läste rätt! Halva reapriset!!!

Gissa vem som ska dit direkt efter jobbet och shoppa loss?? ;-)

My vision

Har ni perioder där ni i stort sett bara lyssnar på en låt?? Jag har det ibland, speciellt i mina vardagsritualer när jag kör till jobbet på morgonen. Ibland har jag perioder när jag bara lyssnar på RIX MorronZoo, men ibland är jag helt enkelt inte sugen på att lyssna på dem när jag kör till jobbet så då åker det in en CD-skiva i bilstereon. Den här veckan har det blivit Minsitry of Sound - The Annual 2003, bra musik att lyssna på till väg till jobbet för man vaknar till =)

Nu är det speciellt en låt som jag har fastnat för helt och som jag lyssnar på 2-3 gånger på väg till jobbet och det är My Vision med Seal. Den är helt uuuunderbar!! Lite uptempo men ändå lite fint pianoklang i bakgrunden samtidigt som Seals mjuka lite hesa röst ljuder i högtalarna. Volymen åker upp och sen sitter jag där och diggar i bilen  och sjunger med =) Satt vid ett trafikljus igår morse och diggade som vanligt när jag tittar på bilen framför och de som sitter i har vänt sig om och börjar skratta i bilen.............jag vinkade till dom och fortsatte! Man måste bjuda på sig själv ibland =)



Seal

Vill ni lyssna på låten kan ni göra det
här, klicka sedan på My Vision.

Ny design!

Nu har Pearlgirls blogg fått ny design och dessutom logotype!
Tack till alla er som var med och tyckte till, det var flest röster på logo3 så den får det bli!

Bild: Privat - pearlgirl

I helgen kommer det bli en hel del pärlande, har fått en beställning som jag ska fixa. Bild kommer så snart det är klart!


Går du i bröllopstankar?

Av en ren tillfällighet snubblade jag in på denna sidan igår när jag var ute på jakt efter pyssel.
Det är en blogg om bröllopspyssel och innehåller precis allt du kan tänka dig från blommor, pyssel till trycksaker och håruppsättningar.

Den är väl värd ett besök, så kika in!

107445-80
http://brollopsplaner.blogspot.com

Pärllänkar


Beadplace
- webshop med bra utbud

http://www.beadplace.se/bk/catalog/index.php


Pärlan - webshop som utöver pärlor även har bra displayer
http://www.parlan.nu/

Pearlshop - stort utbud och hyffsat bra priser
http://www.pearlshop.se/

Perlehuset - de har en fysisk butik i Göteborg och Oslo. Är verkligen värt ett besök. Det är som att komma till pärlparadiset!
http://www.perlehuset.no/start.htm

Pärlgrossisten - bra utbud av sötvattenspärlor till bra priser. Snabb leverans!
http://www.parlgrossisten.se/


Pärlplatsen - forum för alla som tycker om att pyssla med pärlor. Här finns mycket inspiration och tips och ibland anordnas det tävlingar där man får skicka in sina bidrag som sedan bedöms av läsarna.
http://www.parlplatsen.se/

Sekanum - bra webshop och även ett inspirationsgalleri med bilder på många fina smycken.
http://www.sekanum.com/

Katalogdags

Igår när jag kom hem, trött och sliten efter en lång dags jobb, var min plan att bara slänga mig på soffan och kolla på tv. Men till min stora glädje låg det något riktigt spännande i brevlådan. Det hade kommit både Cult Designs nya vårkatalog som jag beställt och...........håll i er...............Panduros vårkatalog!!!
För mig är pysselkatalogens ankomst som när modetjejerna får sina postorderkataloger från La Redoute mm =) Och oj vad mycket roligt det fanns i den!! Massa spännande nyheter och en del passa på erbjudanden. Här finns några spännande tips till alla pysselsugna

Pandurocollage


Vad är det för fel???

Bloggen har inte fått den tid den behöver på sistone, tyvärr. Men jag lovar jag ska skärpa mig. Men vad händer nu då när jag faktiskt har lite tid över på lunchen och skriva lite?? Jo, det går inte att lägga upp några bilder eller länkar, som jag hade tänkt att göra..... ;-( Är det fel på min dator eller blogg.se?? I alla fall så lovar jag att skriva och lägga upp länkarna så fort det bara går. Bye

Julklappar!

Det var ju ett tag sen det var jul, men jag tänkte ändå att jag skulle visa lite av de julklappar jag fick i år. Eller just det, förra året blir det ju =)

Något jag önskat mig och som togs emot med öppna armar var en smyckehals i svart trä där jag kan hänga mina smycken och fota. Så de smycken jag gör framöver kommer fotas på denna.

Något annat som alltid uppskattas är också parfym, och för ett tag sen hittade jag en favoritparfym som jag bara äääälskar! Gissa om jag blev glad när jag fick en parfymflaska i julklapp. Parfymen heter Miracle forever och kommer från Lancome.

En sak som jag hade önskat migi julklapp var glöggmuggar. När jag var på julskyltning i december sprang jag på dessa söta glöggmuggar från SIA och det var kärlek vid första ögonkastet!! Så jag får tacka min kära svägerska för att hon kom ihåg att jag tyckte så mycket om dem och köpte dem i julklapp till mig.

Bild: Privat - pearlgirl

Detta var ett litet axplock av de julklappar jag fick. Vad fick ni i julklapp?

Sanningen om mig

Här kommer sanningen om påståendena om mig =)


1) Jag var med i en fotbollscup när jag gick i femte klass som en av två obligatoriska tjejer. Gjorde en assist till ett mål som gjorde att min klass vann hela Halmia-femman! Det var stort!
Detta är helt riktigt, min otroligt korta fotbolsskarriär började och slutade i femte klass =)

2) När jag var 2 år och på semester med familjen på Kanarieöarna var det enda jag ville äta oxfilé, räkor och oliver! Inte undra på att pappa tycker hans lilla flicka är dyr i drift!
Detta är sant. Vet dock inte vad jag fick det ifrån men jag har fått höra det många gånger av både mamma och pappa som gärna skämmer bort sin lilla flicka :-)

3) När jag var yngre var jag kär i Joey McIntyre i New Kids on The Block!
Detta är faktiskt också sant. Jag gillade allt vad "boyband" hette! Jag hade till och med likadana gympaskor som Joey hade på en plansch jag hade på väggen i mitt flickrum.

4) Jag har varit skidlärare i franska Alperna en säsong, riktigt härligt.
Detta är FALSKT! Min skidkarriär har aldrig varit något att skryta om. Första gången jag åkte skidor var förra året. Tänk er bambi på skidor. Det  var jag....... trillade i barnliften och blockerade backen för stackars ungarna. När jag sedan skulle åka utför i stora backen visste jag inte riktigt hur jag skulle få stopp på skidorna, så det var bara till att kasta sig undan och så slutade det med en stukad handled!

5) När jag var i 10-års åldern åkte jag och en kompis rullskridskor ner för en backe och jag bröt handleden, aj aj aj vad ont det gjorde.
Detta är helt sant. Jag vet inte vad det är med mig och backar, det går helt enkelt inte ihop. Men ont gjorde det och jag var gipsad ett bra tag.

Med andra ord är alltså påstående 4 FALSKT. Maria och Penni, ni gissade rätt! =)

Pearlgirl behöver din hjälp!

Nu är det dags för Pearlgirl att skaffa sig en logga  för det nya året dåjag har tänkt att utöka verksamheten=) Åtminstone ska jag försöka :-) Men jag har svårt att bestämma mig för hur logotypen ska se ut så nu behöver jag er hjälp!!

Här nedan finns fyra olika alternativ på logotyp. Er uppgift blir nu att rösta på vilken ni tycker bäst om och som skulle passa mig bäst. Eller om ni inte gillar någon eller har något annat förslag så tas det tacksamt emot! Här kommer de fyra logotyperna:




  
Bild: Privat - pearlgirl                    
Logo 1 


Bild: Privat - pearlgirl         
Logo 2
Bild: Privat - pearlgirl         

Logo 3  
                  
Bild: Privat - pearlgirl

 Logo 4

Årets första smycken

Det nya året började jag med att göra nåt nytt, nåt som jag inte gjort innan, nämligen en ring!
Jag har använt mig av en ringstomme och sedan sötvattenpärlor i aprikosrosa med en rosa kristall längst upp på toppen. Det var riktigt roligt att göra, så det kommer det nog bli fler av =)

Bild: Privat - pearlgirl


Sen har jag även gjort ett halsband som jag fick inspiration till i en bok av Maja Kärrlander (Passion för pärlor). Halsbandet är inspirerat av ett katolskt radband och här har jag använt mig av lila vaxade glaspärlor och mörklila facettslipade pärlor samt kedja i silver.


Bild: Privat - pearlgirl

Glöm inte att fortsätta gissa om påståendena om mig, imorgon avslöjas resultatet!

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Junitjej att lista 5 saker om mig själv, varav 4 är sanna och 1 är falskt!
Så här kommer sanningen och lögnerna om mig =) Upp till er att gissa vilket som är fel.

1) Jag var med i en fotbollscup när jag gick i femte klass som en av två obligatoriska tjejer. Gjorde en assist till ett mål som gjorde att min klass vann hela Halmia-femman! Det var stort!

2) När jag var 2 år och på semester med familjen på Kanarieöarna var det enda jag ville äta oxfilé, räkor och oliver! Inte undra på att pappa tycker hans lilla flicka är dyr i drift!

3) När jag var yngre var jag kär i Joey McIntyre i New Kids on The Block!

4) Jag har varit skidlärare i franska Alperna en säsong, riktigt härligt.

5) När jag var i 10-års åldern åkte jag och en kompis rullskridskor ner för en backe och jag bröt handleden, aj aj aj vad ont det gjorde.

Nu kära läsare är det bara att gissa vad ni tror är falsk om mig!

Jag skickar utmaningen vidare till PenniPysselhanna och Gisan!

Nya smycken

Det blev en del knåpande av smycken innan jul. Här kommer bilder på två, det första en beställning på ett liknande halsband jag gjort tidigare. I detta har jag dock även haft med bergskristall för att få lite lyxigare känsla.

Bild: Privat-pearlgirl


Det andra setet jag gjort är ett halsband och armband i brunröda pärlor och bergskristall som en god vän fick i julklapp. Det glädjer mig att hon blev glad för det =)

107445-61