Touch of summer

Tänka sig att det faktiskt har blivit ett halsband på sistone också! Jag har gått och funderat länge på hur jag skulle ha det men inte fått mig för att göra det, men så i helgen hade jag tid och inspiration.

Halsbandet är gjort av halvädelstenen onyx, mellandelar som blommor i balisilver och ett blomhänge i pärlemo.
Jag blev helt förälskad i balisilver-blommorna när jag såg dom och de passar in snyggt och bryter av mot onyxen.

107445-143

107445-144

Ett somrigt halsband som nog kommer användas mycket!


Bricka

Så har jag decoupagerat lite också (eller hur man nu säger) Min pappa älskar att säga decoupagera så därför säger jag också så =) Han säger det dock med myyycket inlevelse, hihi.

Här har jag använt en bricka i trä som jag först har grundmålat två gånger med vit/gul färg. Och sedan dekorerat med detta snygga mönstrade servett.

107445-140

Jag älskar sånt här medaljong-mönstrat!!!
Syns kanske i bloggen =)

I'm back =)

Nu är jag äntligen tillbaka här i bloggen, det var ett bra tag sen jag uppdaterade här. Det har varit en hel del hektiska dagar och mycket har hänt. Jag har varit i Jönköping två dagar på årsmöte med fack-klubben på företaget och har blivit invald som ledamot i styrelsen, så nu väntar än mer arbete ;-) Men förhoppningsvis lite stimulerande och utvecklande, så det ska bli spännande.

Sen har jag i förra veckan gått tillbaka för att jobba heltid igen och träffade då läkaren denna veckan för att utvärdera hur det går, men tråkigt nog så funkar det inte än. Jag har fått så ont i nacken och skuldran och ner i handen igen så jag har blivit sjukskriven igen. Så nu blir det halvtid för min del igen ett tag :-(

Men jag har hunnit pyssla en del sen jag skrev sist i alla fall. Min kompis Penni har ju dragit med mig ner i scrapträsket, hihi så nu har jag ytterligare en hobby. Så jag har försökt på mig på några kort.........det är kul att testa sig fram :-)

Här kommer resultatet på det jag gjort:

107445-141

Visst är det otroligt snyggt när jag får med stämpelns kant? ;-)

107445-142

Här lyckades jag märkligt nog också att få med stämpelkanten........skulle försöka mig på att ta bort det med lite vatten eftersom stämpeln inte var vattenfast.............men det slutade med att pappret gick sönder istället, haha.
Sen ska vi ju inte prata om vilken färg på strumpbyxorna som lilla tjejen fick, ;-) Jag vet inte vad jag tänkte..........trodde det kunde bli snyggt, men det blev det inte =)

107445-145

Men ack den som ger sig! Här gjorde jag ett kort till chefen som har fått en liten dotter och detta kortet blev jag faktiskt nöjd med. Övning ger färdighet =) Och, tack
Penni för lån av stämplar och tillbehör!

..........

Jag tänkte bara att jag skulle lysa med min frånvaro
image139

Är snart tillbaka =)

Underbara måndag

Jag vet att det är tisdag idag men jag måste bara säga att måndagar är underbara! I alla fall kvällarna, dagarna är inte så roliga för det är alltid lika segt att gå upp på måndagar :-)

Men åter till måndagkvällarna, detta är den dag då jag dejtar två killar på samma kväll (utöver R förstås). Varje måndag har jag dessa dejter inbokade. Först vid 21-tiden kommer Kiefer Sutherland och tar med mig på en hisnande färd. Sen när klockan börjar närma sig 22 så lämnar han snällt över till Wentworth Miller som underhåller mig i en timme. Oftast har han med sig sin brorsa, men det är lugn för min del :-)

Är måndagar veckans bästa tv-kväll eller vad? ;-)

image136   image137


En tavla av tyg

Vi har länge gått och funderat på att köpa en tavla att ha i vårt vardagsrum men snygga och målade tavlor kostar ju en del, så jag bestämde mig för att göra egna tavlor av tyg. Det är ganska enkelt och tar inte så lång tid så på en kväll kan du ha nya snygga tavlor i vardagsrummet.

Du behöver:

- ett snyggt tyg som är rätt så kraftigt (jag använde ett tyg i storleken 150x150cm som räckte mer än väl till två tavlor)
- smala trälister (går att köpa på coop för ca 8:- för en list på ca 2m)
- vinkelfästen (vet inte riktigt vad de heter)
- skruvar
- såg
- häftpistol
1) Börja med att såga listen till lämplig storlek, jag använde måtten 80cm och 40 cm, så att du har två bitar av varje storlek.

2) Skruva sedan i vinkelvästena på insidan av varje vinkel med två skruvar. Var försiktig så att inte träet spricker om du använder en tunnare list.3) Gör lika dant i alla hörn så att du har fått en stomme av trä.4) Klipp ut tyget så att du har en extra kant på cirka 5-7 cm så att du kan böja tyget över ramens kant och häfta.
Stryk gärna tyget innan så det blir slätt och fint. Lägg sedan tyget med avigsidan upp och lägg därefter på träramen.5) Nu är det bara att ta fram häftpistolen. Vik upp tygets kanter och spänn det ordentligt så att det inte slackar. Det måste vara ordentligt sträckt för att det ska bli snyggt och inte bli några bubblor. Häfta sedan runt hela ramen.6) Häfta till sist hörnen. Vik in en liten kant så du får en snygg hörna. Se till att hela tyget är helt sträckt och häfta gärna en klammer extra om tyget behöver dras till på någon sida.7) Nu är tavlan klar och för att hänga upp på väggen är det bara att spika i en spik på insidan av varje långsida (i samma höjd) och sedan tvinna ståltråd så att du får en båge i lämplig höjd. Sätt upp på väggen och betrakta ditt konstverk!

Bild: Privat - Pearlgirl


 


Scrap-dag

Igår var jag hos Penni som skulle visa mig hur man scrappar. Vi hade bestämt att vi skulle göra påskkort. Så vi träffades nere på stan och inhandlade papper och tillbehör och vandrade sedan hem till henne där hon hade dukat upp det stora pysselbordet. Det var inte lite saker hon hade!!! Jag blev riktigt imponerad av alla verktyg och sånt hon hade =)

Vi satt och scrappade hela dagen och jag lärde mig en hel del. Det första kortet tog några timmar att göra men sen flöt det på rätt bra så det blev några kort gjorda. Det var riktigt roligt att göra kort så det kommer jag nog göra några till, Penni du har fått mig fast i scrap =)

Här kommer de alster jag gjorde:

107445-134

107445-132

107445-133

107445-131

107445-135

För att se Pennis kort, gå in och kika på hennes blogg här!

Arbetsproblem?

Nu är det officiellt, jag måste berätta detta. Men jag har ett missbruk på jobbet. Av Post-it lappar!
Jag sätter dom överallt, på ordrarna, dataskärmen är full av dem!

Bara idag har jag använt ett halvt block med post-it :-) Tur att inte materialanvändningen dras från lönen, då hade jag legat risigt till vid det här laget hihi.

image130
Nu har ni fått veta lite onödigt vetande om mig. Jag var bara tvungen att berätta detta ;-)

Jag är dock inte ensam om att missbruka material på kontoret. En kollega har en helt otrolig relation med Tippex. Hon förbrukar en Tippex-rulle på två dagar, så det så! =)

Mina pärlgömmor

Tänkte visa mina pärlgömmor för er där mitt skapande ligger och väntar. Tänkte att jag nån dag skulle sortera efter färg men så långt har jag inte kommit :-)

107445-119107445-118107445-117

Sen finns det lite till på andra gömställen som inte får plats här, hihi =)

Kan ni se att jag gillar pärlor?

Golden pearls

Ett annat par örhängen med guldfärgade öronkrokar, vita sötvattenpärlor och guldmellandel med vit swarovski.

107445-114Pris: 80:-

Swarovski

Igår testade jag nåt nytt, att göra örhängen =) Det var superkul och inte så ansträngande.

Till dessa har jag använt öronkrokar i silver, blå swarovskikristaller och silvermellandel med vit swarovski.

Resultatet blev såhär:

107445-113 Pris: 90:-


Ögongodis

Det finns mycket jag gillar, men det är få saker jag gillar så mycket som väskor!

I helgen var vi i Göteborg och jag gick in en sväng på
Massimo Dutti. Jag måste erkänna, det var kärlek vid första ögonkastet. Denna underbara väska var en härlig syn för en väskoholic som jag :-)
Tyvärr klarade inte min plånbok av att ta med skönheten hem just nu, men en dag kanske...........
Tills dess ska jag sitta och sukta på bilden där den svarta skönheten befinner sig!


image112

Bild: Massimo Dutti

Bli ambassadör och drick gratis

Blev tipsad på Kellys blogg om att Lipton har en rolig grej. Man kan bli te-ambassadör och gratis te hemskickat.

Det enda man måste göra är att svara på ett par frågor och ange mig som värvare!
(ange min e-mail: pearl_girl_25@yahoo.se)

Anmäl dig här.


image111

Ett litet torsdagsäventyr

Igår var jag lite rastlös så jag bestämde mig för att bege mig ut på en liten promenad. Sagt och gjort gick jag ner vid sjön och tänkte jag skulle gå en annan runda. Så jag gick längs strandkanten, blött och jäkligt tar jag mig över trädrötter, blöt jord, stubbar och annat. Sen helt plötsligt tar det stopp, det ligger massa stormfällda tallar ivägen. Valet står då mellan att gå tillbaka och bli mer blöt om fötterna eller att gena rakt upp över kalhygget. Jag väljer det senaste. 20 minuter senare, efter en bergsbestigning med hästhinder (kändes det som) hade jag åter tagit mig upp på den andra stigen. Phew!

Nu kunde inget stoppa mig! Jag gick upp vid golfklubben och bestämde mig för att gå in i skogen där. Vanligtvis brukar vi när vi har gått denna vägen svänga av rätt tidigt mot höger ner mot villaområdet men jag tänkte att jag ville gå lite längre så jag fortsatte rakt fram. Och vägen bara fortsätter och fortsätter, efter ett bra tag finns det en ny stig till höger så jag väljer den. ←↑→

Efter ett litet tag har jag ingen aning om var jag är.........borde inte villorna ligga här nånstans?? Icke, bara en massa skog och stubbar. Så kommer jag äntligen till en informationstavla!! Men tror ni att det fanns nån sån där liten prick "Du befinner dig här" som det brukar göra?? Nej då, det fanns bara utsatt var nånstans i hela skogsområdet som det fanns informationstavlor. Nu var det dags att göra ytterligare ett vägval. Skulle jag gå till höger eller vänster?? ← → Det kändes som att höger kändes rätt så jag gick dit. Men fortfarande bara skog..........Nu började jag bli lite orolig. Jag hade ingen som helst aning om var nånstans jag befann mig och hur jag skulle komma hem. Jag började fundera på om det gick att ringa nån som kunde spåra mitt mobilnummer och se var jag var nånstans och åt vilket håll jag skulle gå (jag hade mobilen med och lyssnade på radio). Men jag visste inte vart jag skulle/kunde ringa så jag struntade i det.

Helt plötsligt ser jag att jag kommer fram till en ny korsning där tvärgatan har ljusslinga!!! Och ytterligare en informationstavla, men inget "Du befinner dig här" här heller. *^-#¤%! Och jag lyckades inte luska ut genom kartan hur jag hade gått heller. Efter en stunds stirrande på den irriterande kartan som jag inte blev ett dugg klokare av bestämde jag mig att följa den stig som hade ljusslinga, den som gick åt höger. ←↑→ Jag trodde att då borde jag ju på nåt vis komma tillbaka till där jag började. Och jag gick och gick och gick, jag tar av mig hörlurarna och börjar höra biltrafik och tänkte att nu är jag nära en väg. Efter en minut ser jag hur skogen börja skingra sig lätt och jag skymtar lite hustak. Äntligen har jag kommit hem! tänkte jag.

Men döm av min förvåning när jag lite senare skymtar COOP-skylten i skyn och inser att jag har kommit till handelsområdet Norremark! Neeeeej, vad hände?!?! Nu visste jag ju åtminstone var jag var nånstans men efter den långa promenaden började jag bli lite trött och blev lite ledsen i ögat när jag insåg att det är några kilometer hem. Men det var bara att säga till benen att fortsätta gå. Pust och stön!←↑→

När jag kom hem ringde jag R och berättade om mitt lilla äventyr och han bara skrattade åt mig. Lokalsinne? Javisst, men inte i en skog full av träd där jag inte vet åt vilket håll saker och ting ligger!!!

Men är det nån som vill veta en genväg (omväg) från Sandsbro till Norremark så är det bara att hojta till! Den tar ungefär två timmar (normalt 20 min). Jag kan gärna visa om det är så att ni har lite tid över :-)

Ååh

Vi har blivit så uppvaktade i samband med vår förlovning och fått jättefina blommor och kort från familj och vänner. Det är nästan så jag känner mig lite bortskämd :-)

Här kommer lite bilder på det fina vi fått


image106107445-107107445-108107445-109

107445-110

Pearlgirl tipsar

Tänkte starta en ny kategori med inlägg där jag tipsar om allt från pyssel till shopping och fynd.

Tänkte börja med att tipsa om att Panduro just nu har specialpris på svart stämpeldyna.
Ord pris är 69:- men nu kostar den bara 39:-. Den är perfekt storlek för de lite större stämplarna. Så skynda att fynda! 

image105
Bild: Panduro

Jag vill ha.......

.........en jacuzzi

Det är riktigt härligt och en hög lyxfaktor. Gärna ett sånt här hörnbadkar i ett snyggt helkaklat badkar.


www.svenskabadkar.se

Synd bara att det inte får plats hemma hos oss...........kanske om jag tar bort handfatet ;-)

Bild:
Svenska Badkar

Lyckligast i världen.......

...........det är jag!

I helgen var jag och R på weekendresa i Köpenhamn och hade det helt underbart.
Älsklingen hade bokat rum på Grand Hotel som var jätteflott! Vi gick på Ströget, åt Smörrebröd, massa god mat och dricka. Under denna kärleksresa passade vi även på att förlova oss! Ja, ni läste rätt ;-)

R gick ner på knä och friade så nu har jag en fin guldring på fingret. Kan man vara lyckligare än så här? Nää det tror jag inte :-)

Vi hade satt in annonser i våra respektive hemorters tidningar och det visade sig att mina föräldrar inte läser tidningen tillräckligt noga utan grannen fick säga till mamma att gå och läsa tidningen ordentligt. Men alla var jätteglada för vår skull.

När vi sen kom hem i söndags kom R´s familj över och gratulerade oss och hade jättefina blommor med sig till oss. Så nu lever jag som på små rosa moln och sitter och tittar på min ring som glänser till ;-)

Dagisbarn?

Igår var en lite lustig dag. På morgonen på jobbet fick vi ett mail om att vi skulle ha utbildning kl 9.00, och jag lovar, ni kan aldrig gissa i vad!!!!

Att lära oss att använda skrivaren och kopiatorn! hahaha

När klockan blev 9 gick vi in i konferensrummet och där var en slipsnisse som de har skickat ner från Stockholm för att visa oss i en powerpoint-presentation hur man använder skrivaren som också har kopiator och fax funktion.

Tala om att känna sig dumförklarad! Vem vet inte att när man går in på Arkiv - Skriv ut så skriver man ut ett papper till skrivaren. Om man sedan ska kopiera ett papper så lägger man det antingen under luckan eller i pappersmataren och sen trycker man på den Stora Gröna Knappen det står START på för att få en kopia på sitt papper.

Blev jag helt plötsligt ett dagisbarn som aldrig har sett en kopiator innan?? Det roliga är att vi dessutom har haft den kopiatorn där i ett halvår och nu helt plötsligt tycker de att vi behöver en användarutbildning på det? Tala om att slösa med resurser och skicka ner en kille från Stockholm för att utbilda oss i hur man kopierar. Nä vet ni vad.............där förlorade jag 30 min effektiv säljtid.

Nästa vecka kanske jag kan få lära mig hur man sätter på diskmaskinen?? Finns det en stor START-knapp på den också?

 ibland undrar jag verkligen vad de tror om en ;-)