Magasinslyx

Vardagslyx är att komma hem efter en lång dag på jobbet och finna i brevlådan lite avkopplande läsning!
Precis så var det idag då senaste numret av Allt i Hemmet trillade in och dessutom är det stor Julspecial! Det kan inte passa mig som tycker om precis allt om julen bättre. Så för att unna mig själv lite lyx i vardagen prenumererar jag på några härliga magasing, främst inom inredning som är det största intresset nu.

Så följande magasin ligger på bordet hemma just nu:

Allt i Hemmet
Hus & Hem
Hoom
Elle mat & vin

och det senast beställda tillskottet är det nya inredningsmagasinet Vårt moderna hem.

Men nu står maten på spisen så om en stund ska jag hälla upp mig ett gott glas rött, tända lite ljus och bara koppla av en stund med att bläddra i senaste numret av Allt i Hemmet.


Collage Pendel

Äntligen, efter mycket om och men, har vi fått hem våra matsalsmöbler!  Vi har velat fram och tillbaka länge över vad vi ska ha och sen hittat det perfekta bordet och som jag skrev i förra inlägget så bestämde vi oss till slut också för vilka stolar vi skulle ha. Så nu är allt som sagt på plats här hemma och när det är lite ljusare ska jag självklart fota det snygga möblemanget.

För det som saknas just nu är just ljus i form av belysning. Taket i vardagsrummet har ännu inte fått någon belysning då vi väntat med att välja lampa tills möblerna kommit på plats. Så igår när vi var på väg hem från möbelaffären såg vi en av grannarna på gatan hade en ursnygg taklampa! Och efter lite sökande på nätet hittade jag den. Den heter Collage Pendel 450 och är designad av Louise Campbell för Louis Poulsen.


Bild lånad från
Svenssons i Lammhult

Till det facila priset av 6 695:- blir lampan din (eller min) så den får nog stå på önskelista.


Höstfin helg

Här i det småländska skogarna har vi haft underbart härligt väder denna helg! En helg hemma utan särskilt mycket planerat innebar att vi har hunnit med en hel del.

Igår var familjen Lundgren här och hälsade på och hjälpte oss dra upp båten (ett uppdrag de fått under vår bröllopsmiddag förra året). Då de skulle vidare på barnkalas under eftermiddagen så hann jag och maken med en hel del annat. Först åkte vi till möbelaffärerna för att försöka bestämma oss vilka stolar vi ska ha till matsalsbordet. Det stod till sist mellan två olika stolar, min favorit och makens favorit. Men efter att ha suttit i min favorit några gånger till så slutade det med att vi nu beställt makens favorit. Det kommer bli riktigt snyggt och vi får dem om en vecka!

Sen blev det lite trädgårdsarbete i den härliga höstsolen då jag planterade lite vårlökar och krattade fallna höstlöv medans maken putsade på båten. Avslutningsvis for vi in till stan och avnjöt en god italiensk middag på stan efterföljt av ett biobesök.

Idag är här inte lika stor aktivitet. Maken har kört iväg med båten som ska vinterförvaras och jag har suttit någon timme i den varma solen och avnjutit en kopp té och en god bok. Härliga söndag! Hoppas ni haft en fin helg!


Vår härliga uteplats på framsidan som har sol större delen av dagen!


Lite lyx i vardagen

Igår fick jag ett spontant infall att ta en ledig dag. Det har varit extremt mycket på jobbet de senaste veckorna och jag har känt mig väldigt trött. Så sagt och gjort så tog jag mig en ledig dag idag! Det är rätt skönt att ha en ledig dag utan att ha nåt särskilt inplanerat utan bara ta dagen som den kommer. Det är lyx i vardagen!

Så vad ska jag göra idag då? Hmmm, tror snart jag ska bege mig neråt stan för att gå och strosa i lite butiker, jag hinner aldrig med det annars! Jag har lite saker jag letar efter till hemmet så jag får se om jag lyckas bocka av några utav dem.

I helgen ska jag även försöka bestämma mig för vad jag ska göra med mitt hår! Har en tid bokad hos frisören på måndag och jag har velat fram och tillbaka om vad jag ska göra. I princip har jag fyra alternativ:

1) Klippa några cm och lägga i nya ljusa slingor
2) Klippa några cm och färga det lite mörkare i ljusbrun ton
3) Klippa 15 cm och lägga nya ljusa slingor
4) Klippa 15 cm och färga mörkare

Så vad tycker ni? Just nu ser jag ut såhär:


På jakt

Nu har hösten verkligen kommit, löven på träden är härligt gula och det viner i husknutarna av höstvinden.
Vad är då bättre än att sitta inne och kura ihop sig i soffan under en härlig filt med en varm kopp té!

Just nu är jag på jakt efter två plädar att ha uppe i gästrummet. Temat för gästrummet är New England stil och jag har tänkt mig en beige eller grå filt med vita stjärnor.

Denna fina Westchester pläden från
The Home ser riktigt fin ut! Även den blåa pläden är jättefin. Kostar 795:- host The Home


Bild lånad från The Home

Sen finns förstås den fina Flag Throw från Lexington som är helt underbar! Kvalitén verkar vara precis den jag är ute efter, mjuk och gosig. Kostar 1195:- hos Lexingtonshop.


Bild lånad från Lexington

Finns det fler liknande plädar där ute till en lite billigare peng? Tipsa gärna!