Mönster till hjärta

Många har frågat efter mönster till det flätade hjärtat av filt som jag la upp här tidigare, så jag tänkte att det är lika bra att lägga ut mönstret här så kan ni som vill ha det bara spara ner bilden. Sen väljer ni själv vilken storlek ni vill ha genom att förstora bilden till lämplig storlek.


Hjärta


Instruktioner:

Vik filten dubbelt och skissa på mönstret med den platta kortsidan mot den dubbelvikta kanten. Gör likadant med filten i den andra färgen du väljer. Klipp ett halvt hjärta till i en annan färg. (Jag har även strukit på flisselin på baksidan av varje halva för att få lite mer stadga i hjärtanet, men det gör man som man vill)

Klipp därefter upp två skåror enligt mönstret. Lägg sedan hjärthalvorna över varandra så att det bildar ett hjärta. Därefter flätar du ihop halvorna genom att ömsom trä dem igenom och ömsom trä dem om varandra.

Klipp därefter ut 5 st hjärtan i röd filt och limma på i de vita "fälten". Klipp sedan ut en rektangulär remsa i röd eller vit filt och sy fast på insidan av hjärtats respektive sida så har du till upphängning!


Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Maria

Tar mej tillbaka till dagistider när man fick itta och pyssla vid jul, fast då var det nog i papper och inte filt =)

Postat av: Frida

Tack det ska vi spara till julpysslet på kontoret i december!

2006-11-24 @ 10:17:25
URL: http://www.cultdesign.blogg.se
Postat av: penni

åh tackar!! :-D

2006-11-24 @ 13:43:26
URL: http://penniscrap.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback