Lager av LO´s - del 2

Här kommer då den andra laddningen av LO´s. Det var väldans vad det var många som jag inte fotat! Måste bli bättre på att komma ihåg att fota dem så de inte blir liggandes.


För snart två år sen förlovade jag och R oss i Köpenhamn och jag var ju bara tvungen att scrappa om ringen. Så här har jag använt
detta fotot. Som sagt, jag älskar att scrappa med brunt och vitt!



Här har jag scrappat ett foto från vår förlovningsresa till Köpenhamn och även fått med vår annons så den är sparad!


Och en LO till scrappad från förlovningsresan :-)


Sist ut är denna LO scrappad om R som jag gjorde på förrförra Rottneträffen........jag vet, det var jäääättelängesen :-)
Men denna LO är en av mina favoriter! Jag älskar bilderna, färgerna och designen. Det roliga var att jag även vann pris för den på Rottne-träffen så det känns extra roligt!

Det var allt jag hade på lager för den här gången!
Jag får väl ta och gå igenom pärlgömmorna också för att se att jag inte glömt fota nåt smycke, fast nu var det i och för sig väldigt längesen jag gjorde nåt halsband. Just det, nu kom jag på ett halsband jag gjort men inte fotat. Har inte kommit på nåt bra sätt att fota det på.....kanske ska testa och köra det i scannern =)

Lager av Lo´s - del 1

Satt och kikade igenom mitt scrapbooking-album och såg att jag hade en hel del LO´s där som jag inte har visat här, vissa gjorde jag för mer än ett år sen men har helt glömt bort att fota dem. Så här kommer de:


En LO jag gjort om min morfar (till höger). Jag älskar färgerna brunt , ljusblått och vitt i kombination med gamla foton. Detta är nog den stil jag gillar bäst att jobba med. Vanligtvis brukar jag inte skriva rubriker på frihand men har gjort det på denna och som tur var blev det rätt bra =)



LO med mig  och min bästa vän Linda när vi var i Båstad på tennisveckan och glassade för två år sen.



Här är LO med foton från min underbara vän
Jennies möhippa. Här har jag använt papper som matchar hennes snygga möhippeutstyrsel och har dolda journaling-tags.



Detta fotot är från Jennies bröllop för 1,5 år sedan då jag var toastmadame och vår vän Åsa som var tärna :-) I denna LO gillar jag de ljusa färgerna, speciellt det mönstrade pappret under fotot (som jag inte kommer ihåg vilket märke det kommer ifrån).

Har några LO till att visa snart, ska bara fixa med bilderna lite.

Gäsp......

Oj vad kul det var på festen igår! Det blev jättelyckat med god mat och massa dans. Och med ett antal timmars dansande i högklackade pumps känns fötterna ganska möra idag. Kom inte i säng förrän efter halv tre och då var jag fortfarande pigg (!!!!) så såklart kunde jag inte somna. Så idag är jag riktigt seg och det är inte precis nån jätteaktivitet här just nu =)

Har ont i axeln också och misstänker att det var en omgång bugg på dansgolvet  med Per som orsakat detta :-) Men men, det är sviterna man får ta när man låtsas vara med i Let´s Dance!

Idag kommer bli en riktigt skön slappardag, har inte haft en sån på hur länge som helst. Så nu är det nog dags att hoppa ur morgonrocken och sen blir det pysselbordet nästa!


Ha en bra dag!

Do ya think I´m sexy

Vad är oddsen för detta.............sitter och lyssnar på musik i datorn och det spelas "Do ya think I´m sexy" med Rod Stewart. Så loggar jag in på Facebook, och vad ser jag där.....



Ha ha ha.........det är visst nån som svarar på Rod Stewarts fråga and thinks I´m sexy.......Måste kika vem det är nu =)

Sen blir det marsch i säng! Klockan är mycket!!!

Utmaning

Jag hänger på Penni  med Myamias utmaning.
Utmaningen går ut på att visa det fjärde kortet man har i den fjärde mappen på datorn.

Jag var tvungen att kolla först om det var nåt bra foto så jag kunde hänga på, och det var lite roligt faktiskt för det är en bild som riktigt påminner mig om sommaren!



Bilden är från kräftfisket i somras på svärföräldrarnas gård i Nyholm där Emån flyter förbi precis nedanför huset.
I år var det riktigt gott om kräftor och de var stora också! Svärfar brukar dock slänga tillbaka en hel del även fast de är bra storlek :-) Måste komma ihåg att scrappa med nåt kräftfoto!!

Vilket är DITT fjärde kort i fjärde mappen?

Brazilian nightcap

Det är torsdag kväll och jag har kommit hem från ett riktigt tufft gympapass. Och vad passar då bättre att avrunda kvällen med än en smarrig caipirinha!

Imorgon blir det fest med jobbet och jag sitter med i "festkommittén" och är ansvarig för bl a fördrinken som blir caipirinha. Caipirinha är en av mina absoluta favoritdrinkar och jag brukar höfta lite med ingredienserna när jag gör den hemma och smaka av, men när jag nu ska göra till 22 pers så tyckte jag det var bäst att måtta lite så drinkarna blir perfekta! Jag kan ju inte provsmaka alla innan de serveras :)



Till denna caipirinha har jag använt:
4cl cachaca (brasiliansk sockerrörsbrännvin)
2 tsk brasilianskt raffinerat socker
1/2 lime
massa krossad is

Smaskens!!! Så nu sitter jag här och smuttar på en caipirinha och lyssnar på "Mariacaipirinha" med Carlinhos Brown.
Så det är riktigt brasiliansk stämning här hemma nu :-)


Tror jag kommer sussa gott på kudden om en liten stund ;-)

God natt!


Perfektionist........ja ibland

Ja, i vissa lägen är jag det. Vi satt igår och höll på att skriva en lista och helt plötsligt slutar pennan att fungera......typiskt. Så jag ber R att gå och hämta en annan penna. Första pennan jag skrivit med var svart och när R nu kommer tillbaka med en ny penna så upptäcker jag till min stora fasa att den är blå!!!

Jag: Men, snälla, jag kan inte skriva med en blå penna mitt i meningen när allt annat är svart!!!
R: Men vad spelar det för roll???
Jag: Men jag kan ju inte helt plötsligt börja skriva med en blå penna när jag i resten av sidan har skrivit med svart......
R: (stor suck)

Efter att vi kladdat igenom typ 10 pennor till hittade vi äntligen en som var svart!!!
Jag vet, jag kan vara lite kinkig med sånt ibland, men ni håller väl med mig om att det är viktigt att skriva med samma färg på pennan? ;-)


Yeah, yeah. Nu har jag satt R i arbete att koppla in den nya multiskrivaren vi köpte igår och sen ska jag testa att scanna in lite smycken jag inte hunnit fota. Ska bli spännande att se hur det blir!

Men nu pyser jag snart iväg och dansar linedance......yiiiiha!

Bröllopspyssel

Nu står det en hel del bröllopsplanerande på schemat och så även en del bröllopspyssel. Jag hade nog inte trott att det var riktigt såhär mycket att tänka på inför ett bröllop, men ju mer vi börjar prata om det desto mer saker kommer vi på att vi måste fixa. Men vi har ju ett tag kvar i alla fall så det finns lite tid att hinna med allt.

Det som står närmast just nu är att börja skissa på inbjudningskorten. De kommer jag självklart göra själv :-) Skulle inte få för mig att låta göra dem hos ett tryckeri hehe. Så jag har nu designat en stämpel som vi kommer använda genomgående på våra trycksaker och den kom med posten i veckan! När jag slet upp paketet och provstämplade den blev jag som ett litet barn som hoppade upp och ner av lycka!! Den blev såååå fin, helt perfekt! Så nu har jag köpt lite papper så jag ska provgöra lite kort. Designen är i stort sett bestämd, det är bara frågan om pappersval och lite detaljer nu.

Men dessa får ni inte se än......en del av er som läser kommer faktiskt (tro det eller ej) bli inbjudna och då kan ni ju inte få se i förväg hur de ska se ut =) så ni får hålla er till tåls ett tag till!

En stor dag!

I helgen var vi som sagt i Göteborg och hälsade på R´s syster som flyttat. Och nu bor hon verkligen mitt i smeten i Linné. Bokstavligt talat mitt på Linné och på denna härliga gata fanns det två intressanta butiker som speciellt fångade mitt intresse. Två butiker som sålde fina kläder.......smoking, frack, kostymer........och vita, långa klänningar. Närmare bestämt bröllopsklänningar! Vi ska nämligen gifta oss i sommar =)

Så det första besöket i en bröllopsbutik blev i helgen i Göteborg och det fanns hur många fina klänningar som helst! När jag har föreställt att prova bröllopsklänningar så har jag hela tiden tänkt att R ska absolut inte få vara med, för som den romantiker jag är så vill jag inte att han ser mig i bröllopsklänning förrän på bröllopsdagen. Men nu blev det så att både R och svärmor var med när jag provade =) Jag skulle ju ändå inte köpa nån av just de klänningar jag provade just där så jag resonerade som så att det var okej att de var med. Jag hade ju inte kunnat gå in och prova helt själv utan nåt smakråd alls :-)

Så nu är det mycket bröllopsplanering som står framför oss. Många stora och viktiga beslut, men även små små detaljer som jag tycker är oerhört viktigt, som t ex att färgtemat går igenom hela bröllopet, men som R tycker är mindre viktigt. Så sånt överlåter han till mig, och jag tar med glädje över det. Det här kommer vara ett av de största projekten i våra liv att planera. Och det är en dag jag drömt om ända sedan liten flicka och självklart vill jag ju ha mina drömmars bröllop. Och med god planering och organisering så tror jag att vi kommer få ett alldeles, alldeles underbart bröllop!

Men jag ska försöka att inte bombardera er med bröllopstjat, det finns i b-bloggen istället. Däremot så kommer jag självklart visa alla pyssel runtomkring bröllopet, för det kommer det bli en hel del av!

Roliga kommentarer

I helgen åkte vi tillsammans med svärföräldrarna till Göteborg för att hälsa på R´s syster  C som nyligen flyttat ihop med sin kille J. På söndagen skulle sen även hans föräldrar komma dit så vi skulle träffa dem också.

Så på vägen upp när jag kör så frågar jag svärföräldrarna om de träffat J´s föräldrar innan. Men det hade de inte så det skulle bli första gången de träffades. Då helt plötsligt säger svärfar till svärmor: "Ja, så det är bäst du skärper till dig nu!"
Och svärmor svarar honom tillbaka lite förnärmad"Det är väl du som får skärpa till dig."

Ha ha ha, vad jag skrattade. Det var inte precis den kommentaren jag hade väntat mig från dem.

Berättar mer om Göteborgsturen imorgon, då jag kanske också avslöjar nåt........

Men först måste jag bara berätta om dagens roliga kommentar. Den var helt klart bäst =)

Vi satt på fikarasten på jobbet och pratade lite om poker och jag tyckte vi kunde dra ihop en liten pokerturnering. Så vi snackar lite om Texas Hold´em osv och killarna börjar inse att jag kan en del om poker (nåja, lite i alla fall) och då säger M: "Angela verkar ju kunna en del om poker, så vi kanske ska spela klädpoker." Ha ha ha, visst! Där tänkte han nog lite fel...........Men jag kan gärna spela brallorna av dig om det är det du vill ;-)

Lite lyx i vardagen

I eftermiddag hade jag bokat in tid för lite lyx, nämligen ansiktsbehandling på Nuna i stan. Det är verkligen såååå härligt att skämma bort sig lite grann och bara bli ompysslad. Sen är det även enligt mig stans bästa salong, och Sara på Nuna tycker jag jättebra om! Och jag har provat en del olika salonger i stan men har nu fastnat för denna. Efter behandlingen går man därifrån helt utvilad och med så fin hy =) Det är ju ett plus att de använder Dermalogicas produkter där också som jag verkligen tycker är bra och använder själv!

Som ett ännu bättre avslut på dagen hade R köpt med sig hem årets första semlor från Skåres som vi smaskade i oss sen. Jag är ingen extremfantast av semlor, men det är ändå gott. Men Skåres semlor var så lustiga för de hade blandat i mandelmassa i grädden?!?! Det har jag aldrig varit med om tidigare. Jobbade på konditori för några år sen och då la vi minsann inte mandelmassan i grädden..........de ska ligga för sig. Kändes lite lustigt, men men, det smakade semla ändå =)



Till helgen ska vi till Göteborg (där alla heter Glenn ;-) ) och hälsa på R´s syster som nyss flyttat till ny lägenhet. Jag hoppas jag kan få med mig gänget ner på stan och kolla i lite affärer också. Det är ett måste att åtminstone ta en liiiiiten runda på stan. Är tillbaka först på söndag kväll, så det blir inga mer inlägg innan dess nu.

Trevlig helg, kära ni!


To die for..........seriously

Här snackar vi killer shoes från Lanvin.

Jag säger bara, Oh my...............you´re gorgeus. Allvarligt talat, dessa var bland de snyggaste heelsen jag sett på länge, om inte någonsin. Föreställ en läcker party outfit till detta och festen är klar! Jag känner redan movesen komma.......


Come to mama...................något att önska sig i födelsedagspresent kanske.................alternativt lägga in i årsbudgeten.
Oh my!! Jag säger som Kylie Minogue "I don´t know what you´re doing to me"

Bäst att stänga ner datorn och sluta dregla nu.

Året 2008

Jag hänger på Jennies lista, häng på ni också, vet ja´!

2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hmm.....är det nu man ska testa hur bra minne man har eller? Jag tror inte det men det har jag säkert gjort.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inget nyårslöfte, bara nyårsönskningar som vanligt och de gick i uppfyllelse.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Jennie och Stefan fick söte Zac, Robban och Tiina fick en liten Oliwia, kollegan Helen och hennes Kristoffer fick en liten Helmer. Tror inte jag glömt nån nu....
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov inte.
5. Vilka länder besökte du?
Oj, 2008 var ett riktigt roligt resår. Nu ska vi se.....Madeira, Alicante två gånger, Mexico (Guadalajara och Puerto Vallarta), Portugal, Danmark och Madeira igen
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Inget jag saknade direkt, men jag skulle gärna vilja ha ett lite större boende i år.
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Jag får nog säga 22 Augusti =)
8. Vad var din största framgång 2008?
Att det har gått bra för mig på jobbet och jag har haft extremt kul på mitt jobb 2008.
9. Största misstaget?
Att jag fall för frestelser...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite förkylning och vinterkräksjuka men annars inget särskilt.
11. Bästa köpet?
Törs jag säga min vita skinnväska som jag köpte i Lissabon ;-) I´m crazy about bags!!!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Räknas sparande som att spendera??? Inte det.............nehej, men då får jag nog säga den nya datorn.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, mina underbara vänner som alltid finns till hands.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Shady lady - Ani Lorak, Life is good - Ola och en hel del andra bra låtar.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Unnat mig lite mer i vardagen.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Kommer inte på nåt bra.
18. Hur tillbringade du julen?
Julen spenderades i Vetlanda hos svärföräldrarna.
19. Blev du kär i år?
Jag blev inte kär i år men jag är kär =)
20. Hur många one night stands?
None
21. Favoritprogram på TV?
Heroes, Prison break, Grey´s anatomy, Desperate housewives.....llistan kan bli lååååång.
22. Årets fest?
Får nog säga jobbets musikfest som jag var med och anordnade. Den var en höjdare ;-)
23. Bästa boken du läste i år?
Oj, 2008 läste jag extremt många böcker så jag kommer inte ihåg alla. Men den senaste jag läste var bra, The faithful spy - Alex Berenson
24. Största musikaliska upptäckten?
Räknas det att sjunga singback till Delilah med sångaren på nyårsafton? ;-)
25. Något du önskade dig och fick?
Jag önskade mig en Soda Streamer i födelsedagspresent och det fick jag. Den har använts flitigt i år! Har tänkt testa om det går att göra champagne genom att streama vitt vin, hehe.
26. Något du önskade dig men inte fick?
Inget jag kommer på i alla fall.
27. Roligaste resan?
Åh, det är helt klart veckan i Puerto Vallarta, Mexico tillsammans med min darling. Sol, bad, Margaritas, Corona, kärlek.......kan det bli bättre än så?
Å andra sidan var veckorna i Alicante med Product launch för Volvo Europe också riktigt kul då jag träffade mycket intressanta människor och hade ett kul jobb där nere.
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Om jag inte har helt fel så jobbade jag och sen var vi nog ute på kvällen. Jag har inte lagt den födelsedagen på minnet :)
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Inget konkret jag kan komma på men det skulle det säkert kunna.
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Classic,  flashy, ladylike kontorslook med lite sexiga inslag (kan man säga så..?)
31. Vad fick dig att må bra?
Min familj och mina vänner och alla roliga resor. Jag äääälskar att resa!
32. Vem saknade du?
Farmor. Önskar att hon fanns närmare....
33. De bästa nya människorna du träffade?
Med risk för att låta tråkig, men det måste vara de nya människor jag lärt känna runt om i Europa genom jobbet!

That´s it, det var mitt 2008 i korthet.

Tjugondag Knut - ska julen redan kastas ut?

Det har tillkommit mycket nya läsare den senaste veckan, kul att ni hittat hit!! Lämna gärna en kommentar, det är alltid kul =)

Ikväll plockade vi ner alla julsakerna............måste tjugondag knut komma så tidigt? Jag tycker nyss jag plockade fram alla grejer. Men nu får jag inte ha grejerna framme längre. Visserligen hade vi extremt lite julpynt uppe i år eftersom vi inte hade nån gran och begränsat med utrymme i vår tvåa så det gick rätt snabbt att plocka ner. Även adventsljusstakarna är nerplockade och ersatta av de vanliga fönsterlamporna. Det enda som inte är gjort det är byte av gardiner. De "vanliga" gardinerna är tvättade och behöver strykas och det tänker inte jag göra. Jag strök alla julgardiner och satte upp dem så jag tycker faktiskt att R får ta och stryka de andra och sätta upp dem. Håller ni inte med mig? ;-)

Satt förresten och kikade igenom veckans reklamskörd och såg till min lycka att Netto denna veckan har en pappersskärare till kampanjpris, en sån med en hel arm man trycker ner (eller Giljotin style som det stod). Så jag satte mig snabbt i bilen och körde till Netto för att införskaffa en sån här liten goding. Såna här grejer brukar nämligen alltid hinna ta slut på netto innan jag hinner dit. Men efter en hel del letande i butiken hittade jag den, så den fick följa med hem.


Bild lånad av Netto

Jag har redan hunnit att testa den och den är riktigt bra. Så behöver du en pappersskärare är denna riktigt prisvärd!
Det är sååå mycket enklare att använda en sån här än att sitta med skalpell som jag gjort sen min skärmaskin gick sönder. Och har man dessutom många kort att göra så är det ett måste. And I´ve got a whole bunch of cards to make! ;-) Men till vad tänker jag inte avslöja riktigt än, den karamellen får ni suga på ett tag till!!

Filmtips

I min ensamhet igår blev det ett antal timmar framför datorn med fixande och trixande av massa olika grejer och jag hann även läsa ikapp lite av de bloggar jag brukar följa. Så nu är jag hyffsat back on track igen.

Sen såg jag även en riktigt rolig film som jag tänkte tipsa er om, The heartbreak kid. Det var en helt underbar romantisk komedi med Ben Stiller och Malin Åkerman och jag bara älskar Ben Stiller, han är sååå bra! Filmen handlade om "Ben" som inte har kunnat binda sig till nån tjej och träffar sen "Malin" och de gifter sig efter bara några veckor tillsammans.  Men på bröllopsresan inser Ben att den han gift sig med inte riktigt är som han trodde och träffar en annan tjej på sin bröllopsresa som han blir intresserad av. Mer än så avslöjar jag inte, ni får se resten själva.



När filmen var slut fanns det inget bra på tv så det blev till att rota i filmlådan. Och vad väljer man att se när inte killen är hemma??? Sex and the city, såklart ;-) Så det blev en fulländad kväll med två bra filmer!

Imorgon är det tillbaka till jobbet som gäller. Det är bara den envisa hostan kvar som vägrar ge med sig, men det får jag stå ut med, för nu vill jag inte vara hemma längre.


Ha en skön söndag!

Sushi for one, please

Idag är första dagen jag har vågat mig utanför dörren sen i måndags natt när vi kom hem. Det var rätt skönt att ta några andetag med frisk luft. Det enda tråkiga är att när jag legat hemma denna veckan och sett ut genom fönstret har det varit ett underbart vinterlandskap fullt av snö utanför. Och nu..........allt är borta och det är grått och trist ute. Whyyyy? Jag som har längtat så efter snön.....missförstå mig inte, jag älskar värme och har haft det underbart i värmen på Madeira, men jag älskar även snö och att då se att den ligger utanför men inte kunna gå ut och känna på den, that sucks!

Ikväll är jag ensam hemma då R är i Jönköping och kollar på hockey. Så jag har varit och köpt mig lite sushi och annat gott att smaska på under kvällen och sitter nu och kollar igenom de bilder och filmer vi tagit på semestern. Åååh jag längtar tillbaka!


Funchal 2 jan 2009

En liten påminnelse.....

...........till mig själv om en låt jag måste komma ihåg att ha med på ett visst tillfälle.

20 anos - José Cid

Dagens diss

Sen lite drygt ett år tillbaka så bytte vi tele- & bredbandsoperatör till Tele 2 eftersom hyresvärden avtalat med dessa. Och sen första dagen har det bara varit strul, strul och åter strul. Jag vet inte hur många gånger som telefonen inte har fungerat.......mamma har ringt orolig på mobilen och undrar om vi inte betalat telefonräkningen eftersom när hon ringt säger en röst "Numret är för närvarande inte aktivt" eller sån skit. Och på sistone har bredbandet strulat desto mer och de vet inte vad som är felet. Jag som är smått beroende av internet blir vansinnig och nu har det strulat igen! För tillfället funkar det så vi får se hur länge det håller i sig.

Bara så ni vet, ni får en chans till, sen blir det bojkottning! Då säger jag upp allting och byter operatör!

Tillbaka från semestern

Yaaay, tillbaka efter nästan tre veckors ledighet. (varning för långt inlägg ;-))

Skönt med semester? Jovisst, det är alltid kul att vara ledig och inte behöva stiga upp tidigt för att gå till jobbet. Det har varit en väldigt händelserik semester om man säger så, så håll i er nu ska ni få höra:

Första veckan spenderades hos svärmor och svärfar där vi firade jul med huset fullt av familj och släkt och jag fick till och med en och annan julklappp. Men det viktigaste av allt är att den viktigaste önskan gick i uppfyllelse, det var ju SNÖ PÅ JULAFTON!!!! =)Inget toppar det! Men snälla, ge mig inte mer julmat nu!!!!!

Sen var det dags för den traditionella mellandagsrean etc och sen hem för att packa till resan till Madeira. Well well, what do you know.......ett dygn innan vi ska åka så åker jag på vinterkräksjukan och spyr som en kalv hela natten. Jippie! Ligger i sängen resten av dagen och går upp en liten stund för att slänga i lite rena kläder i resväskan. Tror aldrig jag har rest så lätt nån gång innan, fick t om beröm av R för att jag inte packade med fyra par extra skor  att ha just in case....... Vi skulle sen åka hemifrån 1.30 så det blev till att gå och lägga sig tidigt för att få åtminstone lite sömn. Tror ni inte att grannen väljer att ha fest precis samma kväll.......musiken tystnar 23.30. Need I say more?

Sen var det bara att pallra sig upp och åka till Kastrup, hade ju inte så mycket annat att välja på om vi inte ville bli av med biljetterna. Och visserligen spydde jag nu inte längre nåt mer men jag kan inte riktigt rekommendera att flyga på så tom mage. Väl framme kände jag mig genast som hemma, solen sken och 18 grader i luften. Home sweet home. Denna gång skulle vi bo i farmors hus och när vi kom dit var det en liiiiten detalj som päronen glömt berätta. De hade nämnt att det var nåt problem med avloppet, men vad de inte sagt var att det inte gick att gå på toaletten eller duscha. Surprise!!! Så när vi skulle duscha åkte vi hem till vänner eller släktingar för att låna deras. Toa fick man passa på att använda när man var ute och shoppade el liknande. Men ibland krisade det så då var det bara till att springa runt huset och sätta sig i en buske. Primitivt??? Icke då.....

Sen kom nyårsafton och som vanligt var det ett spektakulärt fyrverkeri och min 89-åriga farmor hade jätteroligt och skrattade så kvällen var lyckad. Det som var mindre lyckat under kvällen var att R blev av med sin mobil. Men ingen vet vad eller hur det hände.......söp han bort den? Nää... Snodde nån den? Vet inte. Själv tror han den hoppade ur fickan när han dansade (OBS! han dansade!!!! Halleluja-moment!) Fast de roligaste bilderna på några som dansar på nyårsafton är dock mina föräldrar. Har några riktigt bra foton som kan bli användbara i framtiden =) Åh, jag glömde nästan bort, jag fick sjunga med bandet till nån vers av Tom Jones' Delilah ;-) Tror nästan jag får söka till Portugals Idol nu......

Sen så var det ju det här med ett elakt litet virus som kallas influensa som härjade fritt på Madeira. Det började med att en av pappas vännesom vi fick duscha hos åkte på influensan, sen efter nyår åkte pappa på det (så jag anar var smittkällan kom ifrån). Och det här med att vara sjuk och ha ett icke fungerande avlopp gick inte riktigt ihop så vi flyttade in på hotell istället. Och när pappa nu var sjuk, hur skulle vi då ta oss runt? Vi hade ju hyrbil......jag har aldrig förr FÅTT köra bil på Madeira. Mamma har alltid sagt "DU KÖR INTE BIL HÄR! UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER!" Men som tur var hade vi registrerat mitt körkort hos hyrfirman så det var inte så mycket annat att göra för mig än att ta nycklarna och sätta mig i förarsätet. Så under de resterande dagarna var jag chaufför. Och tänk, mamma, vad bra det gick :)

Och dan innan vi skulle åka hem igen, vem tror ni känner sig krasslig om inte....moi. Det var det där elaka influensaviruset som på nåt sätt lyckats hoppa över till mig. Så nu har jag legat hemma fem dagar med feber, snuva, en hemsk hosta, ont i kroppen och mått allmänt skit. Har väl sett ut som en riktig lodis också som har skruttat runt här i pyjamas och morgonrock och sett allmänt taskig ut. Men så äntligen idag är jag feberfri och snuvan börjar ge med sig lite, "bara" hostan kvar. Hörde på nyheterna igår att influensan just nu är som värst i Portugal och förväntas komma till Sverige inom några veckor. Men sorry TT, ni har fel uppgifter, den är redan här nu......jag importerade den!

Så det var min semester (i korta drag ;-) ), inom loppet av två veckor har jag haft både vinterkräksjuka och influensa. You just gotta love it, dontcha? Så det får väl räcka för ett bra tag framöver. Hur var er ledighet?