Emmas 1-års present

På torsdag fyller min sambos systerdotter 1 år och pyssliga lilla jag fick idén att göra en present till henne. Efter mycket funderande slutade det hela i en liten barnväska.

Väskaväska2

Väskan är gjord i naturell hård kartong som jag har grundmålat med rosa hobbylack. Därefter har jag klippt ut bokstäver på Scrapbookingpapper och limmat på. Sen har jag gjort decoupage på framsidan (med kaninerna) och på baksidan (med fjärilarna) och lackat hela väskan med blankt lack för att få fin yta och för att få bokstäverna att smälta in i väskan.

Hoppas att hon blir glad och att inte mamma Camilla går in och kikar här innan dess :-)

Är du kanske intresserad av att en personlig väska är det bara att skriva en kommentar!

Ha det så bra!

Sofisticated pink

Här kommer ett av de senaste halsbanden jag gjort

pearl107445-33

Halsbandet är gjort med aprikosrosa sötvattenpärlor och dubbelslipade glaspärlor med ett blomhänge i pärlemo. Mitt favortihalsband för tillfället =)

Snart blir jag modern

Hej allihopa!
Det var ett tag sen jag skrev här sist. Det är inte lika roligt att skriva ett inlägg utan att ha med någon bild, och eftersom jag i dagsläget inte har någon egen digitalkamera har det inte blivit att jag har kunnat lägga in bilder så ofta.

Men.........i veckan har jag faktiskt beställt en digitalkamera!!! Tro det eller ej =) Så snart blir jag modern, hihi.  Jag håller på att spåra mitt postpaket och snart anländer det nog, förhoppningsvis kan jag hämta den redan idag =) Så då kommer jag förhoppningsvis uppdatera bloggen lite oftare och lägga in bilder på smyckena snabbare!

Så håll till godo gott folk.

Igår var jag på inspirationskväll på Panduro. De hade smyckestillverkning och scrapbooking, så jag och Jennie var där tillsammans. Det var riktigt trevligt men som vanligt oerhört mycket folk!!!
När jag stod och plockade till mig saker tänkte jag inte på att det blev så mycket..............men oj vad jag handlade =) Jag som sa till mamma i somras att jag inte skulle köpa mer pärlor i år, men nu när jag gör smycken till andra och som jag tänker sälja inför jul så behöver jag ju faktiskt en hel del nya tillbehör.

Nu är ju dessutom tyskakursen slut för min del så nu kan jag åter igen öppna min pärlverkstad som har varit tillfälligt stängd under mina studier =)

Ha det så bra!

Pärlparadiset

Förra helgen var jag i Göteborg och hälsade på en gammal kompis som fyllde år och hade fest. På dagen passade vi på att gå lite och kika på stan och shoppa lite. Jag hade hört talas om att det skulle finnas en pärlbutik där så jag försökte leta reda på den och hittade den utan problem, Pärlehuset.

Det var som att stiga in i pärlornas paradis! Det fanns pärlor precis överallt!! I det första rummet man kom in i hängde det pärlor i alla färger och former i små påsar på väggen, så bara där fastnade jag rätt länge. Sen fortsatte jag in och kom till det riktiga paradiset...........pärlor i lösvikt!!! Här fanns det största utbud jag nånsin sett och det var helt underbara pärlor som man själv fick plocka i påse och blanda precis hur man ville. Jag köpte bland annat lite ljusrosa pärlor som var kvadratiska av glas och som på ena sidan var lite oljefärgade så de skimrade ljuvligt. Jag hittade även lite turkosa pärlor som hade jättefin lyster och som var lite reliefade på ytan. Ska bli spännande att skapa något av dessa!

Så har ni vägarna förbi Göteborg.............besök Pärlehuset!!! Det är absolut värt besöket om du som jag är pärltokig =)


Red dream

Här kommer äntligen det efterlängtade röda halsbandet och armbandet jag gjorde åt min väninna när hon fyllde år och de blev väldigt uppskattade. Smyckena är gjorda av röda facetterade glaspärlor, röda vaxpärlor och silvriga rispärlor på silvertråd.

107445-28107445-29

Jag bara älskar färgkombinationen rött och silver!

Snart kommer det dessutom nya bilder på ett halsband jag gjort av odlade sötvattenpärlor så kika snart in igen!

Nya färger i bloggen!

Nu är bloggen lite uppdaterad med nya färger och layout.

Stort tack till dig Jennie för all hjälp med detta! Du är en riktig ängel!!


Snart kommer jag lägga upp bilder på de smycken jag gjorde senast till min kompis som fyllde år. Det blev ett halsband och armband i rött och silver. Jag blev riktigt nöjd med det så det får nog bli så att jag gör ett likadant till mig själv också. Jag väntar bara på att min kära pappa ska skicka bilden till mig så att jag kan lägga upp den här.

Ha det så bra så länge och kom gärna tillbaka!
107445-27
                       Foto: Cult Design