Lördagsshopping

Igår var jag ute på årsmöte med facket och åt middag efteråt. Sen var vi några stycken som fortsatte vidare och drack lite drinkar (eller rättare sagt alla andra drack öl och jag drack drinkar =) ) Så jag kom i säng lite sent, men att sova ut på en lördagmorgon kompenserar det hela. Typiskt nog blev jag väckt kl 8 imorse av snöplogen som kör precis utanför fönstret. Ååååh!

Så det var bara till att masa sig upp. Sen blev det en spontanrunda på stan med Jennie och det blev lite shoppat. Då solen sken så underbart ute idag blev det premiär för mina nya
solbrillor! They´re gorgeous!! Och det slog mig då att jag inte har nåt passande fodral till dem eftersom de är så stora. Och de blir så lätt repiga när man slänger ner dem i väskan, så nu ska jag sköta dem här. Och jag sprang på ett så snyggt fodral där de passade helt perfekt i!

Så detta blev det shoppat:


Solglasögonfodral i guld - flashigt värre
Mini-klädroller - (Linn, nu kommer jag alltid ha en roller i väskan! ;-) )
Och en present till R då vi snart har förlovningsdag. Vad det är i får ni se nästa veckka!

Sen för att lyxa till det ännu mer så köpte jag nåt jag brukar köpa när jag är hemma själv en lördag, nämligen en sushi-box! Så detta har jag smaskat i mig nu......yummie!



Nu ska jag börja fixa lite med inbjudningskorten så vi kommer nån vart nån gång!

Happy Saturday!

Två kort

Har gjort två kort i veckan, fick massa inspiration så det gick av bara farten :-)

Först ut blev det ett kort till min brors blivande fru C som fyller år idag. Grattis!!


Är så förtjust i de små månadskorten från Jenni Bowlin! Det enda jag störde mig på var just februari-kortet. Har det nånsin funnits 31 dagar i februari?!? ;-)

Sen hade jag så mycket inspiration och idéer så jag satte igång med ett beställningskort till en jobbarkompis:



Grattis Victoria och Daniel

Så har Victoria äntligen fått sin Daniel!
Hur underbart är inte det efter all den här tiden de varit tillsammans. Så då ser vi fram emot ett kungligt bröllop nästa år!
Ska bli spännande att se om Victoria dyker upp på nåt av bröllopsforumen ;-)

Såg lite av presskonferensen från tillkännagivandet och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad av Daniel Westling. Han har inte profilerat sig särskilt tidigare, men det märks att han fått mediaträning samtidigt som han kändes så naturlig och ärlig. De kommer bli ett så fint par!

Visst ser de kära ut?

Foto: Scanpix
Bild: SVT

Power shape - here I come!

Ja, då var det äntligen dags för ett spännande projekt!

Jag har gått med i ett Power shape program på stans gym som kommer få mig fit på 10 veckor (är tanken)!
Så idag gick startskottet med en kostföreläsning och jag har skaffat mig en personlig tränare som ska lägga upp ett träningsprogram till mig för att få ut mesta möjliga på dessa 10 veckor. Och jag är så grymt motiverad så det nästan osar om mig :-) Så nu ska jag ladda mp3-spelaren med massa power-låtar till kommande träning, för musiken är så viktig för mig när jag tränar! Det måste vara bra musik som jag går igång på och blir peppad av, och det måste vara rätt tempo!

Sitter nu och lyssnar på The Attic som är helt fantastiska att träna till!! Måste ladda ner lite låtar med dem (eller köpa skivan). Bland annat denna låten It´s beautiful är ju så härlig!! Sen får den en att tänka på att livet faktiskt är underbart ibland. Och det är det ju, eller hur? (Det var väldans som jag låter som värsta pep-coachen =) )



China-girl?

Har kikat runt lite på bröllopsklänningar de senaste veckorna och det verkar visst som att jag har väldigt dyr smak :-) Har inte hittat nån klänning jag gillar som går på under 10 lakan och den jag gillar allra bäst går på hela 13 sidenlakan!!
Det är helt hutlöst ju!!

Så nu har jag funderingar på att sy upp en klänning i Kina istället, det är tydligen där de flesta klänningar sys upp ändå och de gör de bästa broderierna i världen, så det kan det ju vara värt. Har hittat ett företag som verkar riktigt bra och jag har skickat bilder till dem på hur jag vill att klänningen ska se ut och det var absolut inga problem att fixa! Efter 8 timmar hade jag fått svar på att de skulle kunna sy min klänning och gav detaljerad information om vilka material de skulle använda och pris, verkar riktigt seriöst! Så nu har jag precis beställt tygprover från dem!! Så kanske blir jag en China-bride ;-) Har några affärer till jag ska kolla i, sen måste jag bestämma mig.

Imorgon händer det riktigt roliga grejer!! Men mer om det imorgon =)

Fiesta!

Oj vad denna vecka gick snabbt!! Mycket på jobbet och det känns som jag knappt varit hemma nåt på kvällarna. Det har varit alltifrån träning och husvisning till vinprovning och besök hos resebyrå. Så full rulle med andra ord.

Men nu är det äntligen helg och det är så skönt! Ikväll kommer några kompisar över och det blir Mexican fiesta! Den hemmagjorda guacamolen står på bordet, tortillas på värmning och Coronas på kylning och Tropical Latin Pool Party i högtalarna...............arriba! ;-)

Ni som känner mig vet att jag gillar att blanda drinkar, och vad är en Mexican Fiesta utan en margarita? Men typiskt nog hade vi ingen Cointreau hemma så det får bli en fusk-variant istället....Santa Marias Margarita-mix som jag aldrig testat innan så det blir spännande att se om den håller måttet. Så snart åker ismaskinen fram för nu ska här blandas Margaritas för fulla muggar!

Olé!


Suck....

Det var väldans vad blogg.se ska strula idag då. Hade två fönster öppna med en blogg i varje och skrev inlägg. Helt plötsligt var båda fönstrena samma blogg och inget av inläggen fanns kvar........hopplöst.
Och nu orkar jag inte skriva om dem :-(
Dagens läxa: det går inte att ha två bloggar och skriva inlägg i dem samtidigt!

Ni får hålla er tillgodo med lördagens bästa melodifestivalbidrag istället, H.E.A.T med 1000 miles. Väldigt otippat att jag skulle ha detta som favorit då det egentligen inte alls är min smak (jag vet, jag kan chockera lite ibland) men det var faktiskt riktigt bra! Så varsågoda.......det lär väl försvinna från Youtube snart :-)

Redo för sol!

Ni kanske kommer ihåg att jag önskade mig ett par solglasögon från Gucci i födelsedagspresent. Men Gucci är ju inte det helt billigaste märket, även om de har grymt snygga acessoarer, så jag satt och kikade lite på Tradera efter solglasögon. Hittade ett par riktigt snygga som jag budade hem till ett fantastiskt pris. Modellen är en Chanel-kopia och igår, på födelsedagen och allt, så låg de i brevlådan! Och de är sååå snygga! Jag ser ut som en mexikansk lyxhustru i dem =) När vi var i Mexico förra året hade alla mexikanskor såna här stora flashiga solbrillor.

 

Så vad tycks?? Jag älskar dem! Så nu kan jag knappt vänta tills det blir sol och vår så jag kan ut och styla i dem :-) Det är ju i och för sig sol ute idag så kanske tar jag på dem när vi kör ner till Halmstad ikväll!

Pärlskapat

Efter en del papperspysslande så tog jag fram mina pärlgömmor i veckan som har legat nere ett tag.
Fixade först till ett halsband till farmor som gått sönder när hon trillat, så nu är det helt igen. Pärlorna i detta halsbandet köpte jag på loppis och det var då i ett annat halsband men de var så fina och jag tyckte de skulle passa lilla farmor så bra, så jag köpte det billigt, ändrade om designen lite grann och vips så var det ett nytt halsband som hon tycker jättemycket om och som alla hennes väninnor frågar var hon har köpt nånstans.
Så nu ska jag skicka det i dagarna till henne tillsammans med en liten alla hjärtans dag hälsning.





Och när jag satt och pillade med detta halsbandet blev jag så sugen på att göra ett till mig också så jag plockade fram lite silvrig kedja som jag köpte på Madeira i julas och gjorde ett lite längre halsband med kedja, sötvattenspärlor och snäckskalspärlor, samt facetterade glaspärlor, och voilá.....




Härliga Helsingborg

I helgen var vi i Helsingborg hos ett par kompisar som nyss flyttat in i hus. Och de hade fått det jättefint, verkligen!
Och vi hann med en hel del......under tiden Rickard och Tobbe drog el och Johan målade så drog jag och Marie till Väla och shoppade! =) Så jag köpte lite födelsedagspresenter till mig själv och det blev även en runda inom IKEA. Jippieee!

Och såhär trevligt hade vi det på kvällen:



Vättern-kräftor



Och Moët & Chandon Rosé.......smaskens!

Sen såg vi på Melodifestivalen också (puh) :-) Men allvarligt talat..............vad har hänt?!?Det är knappt jag känner för att kommentera det men det var ju skandal!! Den bästa låten enligt mig var Marie Serneholts bidrag som inte ens gick vidare.....Alcazar var riktigt bra så de var värda sin plats......men de andra??? Caroline af Ugglas.......oh my.

Sen är det väl ändå dags för Ingela Pling att pensioneras??? Hon måste inse att det inte går att använda dessa rim i låtarna längra som i Scotts bidrag. "....motorn hackar"......."hon går i höga klackar".Kommentarer är överflödiga, you get the point! Får väl hoppas att det åtminstone är lite bättre denna helgen, annars kan det mycket väl bli så att jag kommer bojkotta resten av säsongen (inte troligt, men jag hotar med det) ;-)

Bortglömt kort

Sitter och kikar igenom gamla foton och hittade en bild i arkivet på ett dopkort jag gjorde i somras till våra vänner när de döpte sin söta dotter Oliwia. Men jag har helt glömt bort att visa det här, så nu kommer det lite i efterhand apropå dopkort!

Denna gång blev det ett kort med en liten barnvagn på :-)


Dopkort

Så har det äntligen blivit lite skapat! Ibland krävs det lite press för att jag ska sätta mig och pyssla, och denna gång var det beställning av två dopkort till en kollega som skulle fixas.

Det blev ett kort i form av en dopklänning och ett i "vanligt" format med en liten klänning på. De var riktigt roliga att göra så nu hoppas jag det är fler som ska döpas =)




Hot hot hot

I fredags var jag med om en riktigt obehaglig upplevelse.

Vi var bjudna på middag till R´s syster på kvällen och skulle äta hemmagjorda hamburgare, smaskens! Min blivande svåger har en förkärlek för starka såser och hade tagit fram en flaska med habanero-sås som vi köpt till honom i Mexico. För er som inte vet så är Habanero världens starkaste chili! Och jag tänkte att jag måste smaka lite till hamburgaren, och eftersom jag vet hur starkt det är så häller jag bara två små droppar ovanpå hamburgaren.

Sen händer det förödande........(tänk er detta i slow motion)...........jag har hällt på chilisåsen på hamburgaren och ska sedan stänga flaskan (liknande ketchup-öppning). Precis i samma sekund som locket på flaskan åker ner så finns det en liten droppe i locket som flyger rakt mot mig och rätt in i ögat!!!!!

Fyyyy hel----etes j-vla ont vad det gjorde!!! Det bara bränner i ögat och jag får panik! Springer in på toa och försöker skölja ur ögat men jag kan inte öppna ögat för det bara svider och bränner. Men till slut lyckas jag plocka ut linsen och skölja ögat. För säkerhets skull ringer vi sjukvårdsupplysningen för att se om det är nåt annat vi kan göra. Men de råder att sitta under rinnade vatten och skölja ur, och efter att de konsulterat giftcentralen säger de att om jag efter några timmar fortfarande har ont så ska jag kolla upp det för man kan tydligen få skrapsår på ögat av den starka chilin!!! Men som tur är så går det över efter en stund.

Men, vad är oddsen för att få Habanero-sås i ögat?!? En på miljonen? Det är inget att rekommendera i alla fall, så håll er borta från starka såser!!

Helsingborgs-weekend

Nu är det redan helg igen......fattar inte vart veckorna tar vägen. Fast denna veckan var i och för sig rätt seg, har känt mig lite krasslig några dagar så har försökt vila mig i form och det har faktiskt hjälpt. Nu är jag 90% tiptop =)

I helgen ska vi till några kompisar i Helsingborg som nyligen köpt hus! Ska bli så kul att se hur de har det och hur huset ser ut. Rickard är iväg och köper inflyttningspresent till dem (en flaska champagne) och jag har precis gjort klart ett kort till dem.


Papper från Chatterbox och ett chipboard-hus som jag klätt i papper, även det från Chatterbox.
Bokstäverna är från American Crafts ur senaste Nook-paketet. Band - Websters pages, blomma - Making Memories


Jag hoppas även på en tripp till IKEA när vi ändå är i Helsingborg =) Ikea i Helsingborg är min favorit och det var riktigt längesen jag var på Ikea nu så jag är grymt sugen på det!! Får se om jag kan lyckas med lite övertalning ;-)
Just det, måste slipa lite på mina argument för att kolla på melodifestivalen också!!

Have a nice weekend!!

Later

Önskelista

Nästa vecka fyller jag år, jippie! Och jag har en förmåga att komma på saker jag önskar mig efter jag har fyllt år, typiskt nog, och då är det ju liksom försent.

Men nu har jag faktiskt hittat några grejer jag önskar mig, så här kommer min önskelista



En lap tray, perfekt för mig som sitter länge med datorn i knät. Lap trayn är en hård bricka med en mjuk kudde under och passar därför perfekt att ha i knät. Funkar också bra till frukost på sängen!
Jag önskar mig en lap tray i pilträ och sandfärgad dyna. Finns att köpa på
Bluebox för 465:-


Kjol och skärp från H&M, 98:-/st - som hittat!

Ett par svarta espadrillos i satin, 149:- och en marinmönstrad bandeau-bikini, 98:-/del. Också från H&M


Blomstercheckar från Interflora

Och får jag önska mig precis vad jag vill (och det får man väl ;-) ) så önskar jag mig även detta:

Louis Vuitton Speedy 30.......sååå jäkla snygg. Finns för 390£ här
     
Joy medium Boston bag i söt rosa som är perfekt nu när våren snart kommer. Och de ursnygga brillorna med kristaller på loggan. Båda från Guccis nya spring collection.

Sådär ja! Nu kan ingen säga att jag inte sagt vad jag önskar mig!


Later

Fin post idag

Idag hade vi fått fin post! Nämligen en bröllopsinbjudan som var sååå fin!
Och inte från vem som helst heller utan från min bror och blivande svägerska!!!

Nu visste jag ju i och för sig att de skulle gifta sig sedan drygt en månad tillbaka och jag har sneglat lite på inbjudan innan men nu fick jag se den live =) Så tänka sig att det blir två bröllop i familjen under samma år! Och dessutom bara med tre månaders mellanrum. Så pappa, nu är det hög tid att köpa ny kostym ;-)

Vill dock säga att vi hade bestämt oss och planerat först, just for the record =)

Jag ser verkligen fram emot deras bröllop men jag börjar känna mig liiiite smått stressad nu när de har kommit så långt i planeringen. Jag (eller rättare sagt VI) måste lägga på ett kol här nu.

Later.

Töntigaste dansbandsnamnet??

Alltså, jag är ingen fan av dansband.....har aldrig varit och kommer aldrig bli, inte ens när jag blir pensionär! Det ligger liksom inte i mina gener. Och jag har inte fattat hela den här grejen med att alla dansband ska ha så töntiga namn? What´s up with that?!?

Jag trodde jag hade hört de töntigaste namnen på dansband innan.........tills idag när jag såg denna poster utanför Folkets park ikväll.



Glenn-Endys?!?!?
Vem är Glenn och vem är Endy?

Nä, detta tar nog priset som det töntigaste dansbandsnamnet. Eller har ni några andra kandidater?

Men hörrni.....

..............vet ni vad jag såg nu?!?

Melodifestivalen börjar ju på lördag!!!!!
Hur har jag kunnat missa detta??? Jag som är melodifestival-fantasten nummer ett!!

På lördag tävlar tydligen Nina Söderquist (?), Jonathan Fagerlund (?), Shirley Clamp, Scotts, Emilia, Alcazar,Caroline af Ugglas och Marie Serneholt. Och utan att ha hört något av bidragen men efter att ha läst kort om låtarna och mitt personliga tycke och smak så håller jag nog på Marie Serneholt.
Mer electro och medelhav åt melodifestivalen! =)

Och vi som ska till kompisar i Helsingborg i helgen. Måste komma på ett bra argument till att vi ska kolla på melodifestivalen då =) Har ni nåt bra förslag?

Adrenalin-kick

Kom nyss hem efter ett riktigt jobbigt träningspass. Idag testade vi på Ki Box, ett 90 min långt pass med en blandning av kondition, styrka, boxning, kampsport och Qigong.

Och jikes vad kul det var!!! Riktigt jobbigt och svettigt att stå och boxas men det var grymt när man fick in en bra träff på mitsarna! Men nu är jag helt slut och mör i kroppen så vi får väl se hur det känns imorgon. Hoppas min handled klarar detta, både jag och Jennie har/haft problem med våra handleder så det kanske inte är det smartaste att gå på ett boxpass då ;-) men, men. Jag har som tur är inte haft ont av min på ett bra tag nu, haft ont av karpaltunnelsyndrom, ganglion och sån skit tidigare, men det sitter latent så överanstränger jag mig mycket så kan jag känna av det. Men nog om det, det var skitkul i alla fall och jag fick en rejäl adrenalinkick av att stå och boxas och sparkas ;-) Så vi kör väl samma pass nästa vecka, Jennie? =)

Åh, idag fick jag äntligen mitt Nook-paket för Februari!!! Som jag väntat på detta!!! Och det var riktigt mycket fint =) Eller vad sägs om snygga Jenni Bowlin papper, en MASSA bokstäver från både Making Memories och American craft! Och som vanligt även en massa underbara dekorationer. Eller vad sägs om detta:



Kan knappt vänta tills jag kan sätta tänderna i detta! (fast jag har faktiskt inte rört Januari-paketet än *skäms*) men jag har några beställningar på gång nu så då blir det en del pyssel!

Nähä, nu ska jag ut på min blogg- och communityrunda innan jag har en date med mina loverboys Michael Scofield och Lincoln Burrows ;-)

Later