Mitt bröllop: Tårtan

Kommer ni ihåg min oro över bröllopstårtan efter att ha sett konditoriets portfolio över bröllopstårtor?
Det löste ju sig till slut med att vi kunde välja vilken fyllning vi ville ha i och hur den skulle se ut (nåja, nästan i alla fall. Det gick inte att ha våningarna stående direkt på varandra som jag ville av nån märklig anledning).

Tårtan bestod av chokladsockerkaka, passionsmousse och chokladmousse med ett täcke av vit marsipan och sen dekorerad med lite rosor och guldsidenband. God var den men jag tycker att de slarvade en hel del med symmetrin i kantbanden, eller vad tycker ni? Är det bara jag som är perfektionist?



Sen hade jag väldigt bestämda åsikter om hur caketoppern skulle se ut. På konditoriet visade de såna där små pluttiga figurer i lera med en liten tyllbit under och jag vägrade att ha en sån!! Nej, vet ni vad, det måste vara klass på det. Och efter att ha kikat runt på massa amerikanska bröllopsforum hittade jag såna här caketopper med swarovski-kristaller och innan jag hann blinka var det bestämt att dessa skulle jag bara ha! Så efter en beställning på Ebay från HongKong landade de i brevlådan nån vecka senare och var precis så underbara som jag tänkt mig!

För att även få lite extra stämningsfullt på tårtbordet hade jag köpt pappbokstäver från Panduro för att bilda ordet AMOR (kärlek på portugisiska). Bokstäverna sprayade jag sedan, eller rättare sagt R sprayade dem, i guldfärg. Sen inhandlades vita rosblad och ett par små söta ljus som såg ut som bröllopstårta. Och helheten blev underbart fin!

 


Mitt bröllop: Middagen

Nu tycker jag det är dags för lite bröllopsinlägg igen, det var ett tag sen.

För att få den där lilla extra känslan av lyx på bröllopsmiddagen hade jag fixat menykort och ställt ut på borden i guldramar. Menyn fanns visserligen även i festprogrammen men jag tyckte att det blev en fin detalj att även ha dem utställda på borden.

Bröllopsmenyn bestod av gratinerade havskräftor till förrät, hjortinnanlår till huvudrätt och moccapannacotta till efterrätt. Helt ljuvligt god mat som intogs tillsammans med goda viner! Vi kunde inte valt bättre meny för vår bröllopsfest.



 






Ladie's Night och skissbok

I fredags kväll var jag och ett gäng trevliga tjejer på Ladie´s night, en upplevelse utöver det vanliga.
Tänk er att ni samlar över 3000 tjejer i blandade åldrar i samma lokal, släng sedan in lite snygga killar, lite sång, lite dans, lite naket - där har ni Ladie´s night!

Vi hade en jättekul kväll och ibland förvånas jag av mig själv. När jag står skumt och tittar på de "äldre damerna" i publiken som har fått ett glas vin för mycket och står och shakar loss till Stenmarck medan jag i andra stunden själv står och sjunger med i "Jag vill vara din Margareta". Ibland rycks man bara med helt enkelt! Hur eller hur var det en lyckad kväll och jag kom såpass nära Martin Stenmarck att jag kan avslöja att han för kvällen hade ett par kalsonger av märket Calvin Klein.....kläm på den ni! (man ser rätt mycket när man står precis bakom skivsigneringen ;-) ) Vill ni kolla in killarna så har
Monica en fin bild i sin blogg.

Jag lovade ju er också att visa helgens pyssel. Mestadelen av helgen gick dock åt till att rensa och sortera bland alla mina pysselgrejer, så nu har jag fått fin ordning och reda i alla lådor! Men det blev lite pysslat i alla fall. Jag köpte en liten anteckningsbok som jag tänkt att ha som skissbok där jag kan rita ner snygga layouter eller bara kladda ner allmän inspiration. Så jag scrappade en liten Kinabok som jag hittat hos Landstoken. Såhär blev den:

 
Före                                                     Efter

Denna veckan är det fullt upp på jobbet och förmodligen en hel del kvällsarbete också då vi har en deadline på fredag. Så det kan nog bli lite tunnare med blogginlägg i veckan. Men håll ut, snart kommer fler inlägg om bröllopet!


Barnkort och plommonchutney

Den sista tiden har det inte blivit så jättemycket pysslat, men dock lite smågrejer här och där.
När vi var på bröllopsresa fick makens kusin en liten pojke och självklart scrappade jag ihop ett kort som vi skickade till lille Isak tillsammans med lite söta bebiskläder.



För två veckor sedan var vi och hälsade på våra vänner i Helsingborg som fått det så fint i sitt hus. Till dem scrappade jag ihop ett ljus och tändsticksask till dem i lite höstiga färger. Sen vet jag ju också att värdparet gillar brunt, så det fick bli utgångspunkten i färgskalan :-) De fick även en burk av min hemmagjorda plommonchutney (husligt va?).

 


Friday night = Ladie's night!

Idag har jag verkligen inte gjort många knop. Har varit ledig idag och passade på att ta sovmorgon, blev dock lite längre än jag tänkt när jag vaknade och såg att klockan var över 11. Men nu känner jag mig utvilad!

Eftermiddagen idag har mest bestått åt att gå igenom resten av bröllopsbilderna och äntligen skickat iväg en del bilder för framkallning samt tackkorten! Så nu hoppas jag att jag får bilderna nästa vecka så jag kan ha till kommande helgs scrapträff.

Nu ska jag snabbt en sväng till scrapbutiken för att inhandla en sak jag ska fixa imorgon, visar när det är klart. Sen blir det till att göra sig i ordning för ikväll ska jag och min vän på Ladie's night!

Ciao!


Pappelina-matta

Jag har länge kikat efter en snygg matta att ha i hallen och har fallit för Pappelinas fina mattor. Allra helst skulle jag vilja ha den blå med vita stjärnor som har funnits ett tag, den hade passat så snyggt här!

Nu har bloggen Furnish en tävling i samarbete med Designonline där vinsten är en Pappelina-matta ur serien Alice och självklart är jag med och tävlar. Gå in du också vet ja'!


Mitt bröllop: dukningen

Bröllopsfesten hade vi få fina Evedals värdshus som har en jättefin och ljus festlokal. Jag är jätteglad att jag fick vara med och lägga ut all dekoration som jag hade fixat till borden, då kunde jag pusta ut och få mitt kontrollbehov stillat :-) Så det fixade vi till på fredag kväll.

Placeringskorten hade jag klippt ut (eller rättare sagt, jag bad svärmor klippa ut) fjärilar i rosa papper som jag hade skrivit ut gästernas namn på. Dessa satte vi sedan på glasen och blev en supersöt detalj.


 

Blomsterbågen hämtades samtidigt som min bukett och hade samma fina blommor i sig, rosa Sweet avalanche ros och vit prärieklocka. På de övriga borden hade vi rosa vaser som jag köpt på Ikea för 9:- st (!) med vita rosor i. Här ser ni också att jag hade strött ut rosa diamantkonfetti på borden för att få till den eleganta touchen. Blev såå snyggt!



 


(Denna bilden har jag tagit hemma vid provdukningen, så bortse från den ostrukna duken :-) )


Utöver festprogrammen, som jag för övrigt gjort omslagen till, fick även gästerna en liten favor som bestod av en liten ask med choklad. De små askarna hade jag vikt av samma medaljongmönstrade tapet som festprogrammen och sen satt på guldigt satinband och en liten egengjord etikett med vårt monogram. Inuti la jag lite rosa silkepapper och fem små chokladgodisar i vitt och rosa. Allt för att matcha färgtemat! ;-) Ska det va' så ska det va' ordentligt!



Jag kunde verkligen inte varit nöjdare med hur allt blev i slutändan. Precis den känslan som jag hade tänkt mig, om inte ännu bättre!


Mitt bröllop: Vigseln

Efter porträttfotograferingen av den superduktiga fotografen Emelie Helldén var det dags för oss att åka till kyrkan. Vigseln var i Gårdsby kyrka, en pittoresk liten by strax norr om Växjö. Under dagen hade jag inte känt mig särskilt nervös men när vi körde uppför allén mot kyrkan och såg alla bilar som stod på parkeringen började hjärtat slå snabbare. Vi gömde oss i församlingshemmet en liten stund tills alla gästerna gått in i kyrkan och tagit plats. Sen började kyrkklockorna ringa och vi gick upp mot kyrktrappan.



Kort efter börjar ingångsmusiken spela och vi hade valt "Brudkör ur Lohengrin" av Wagner, men istället för den traditionella versionen på orgel ville vi (läs: jag) ha den spelad på flygel istället i Miranda Wongs tappning för att få en lite mer romantisk känsla. Jag hade skickat denna länken till kantorn och frågade om hon skulle kunna spela nåt liknande och hon spelade den helt fantastiskt, precis så som jag ville ha det!

  

De psalmer vi valt till vår vigsel var 410 - Gud skapade av jord oh 84- Vi lyfter våra hjärtan. Två jättefina psalmer. Solosången framfördes av tre jätteduktiga tjejer som kallar sig Bellis Alba som hade såna röster att håret reste sig! De sjöng För kärlekens skull, Du är allt och Fields of gold. Utgångsmarschen var Mendelsohns klassiska på orgel, pampigt som sig bör! Och visst var kyrkan jättefin!

Till riskastningen efter vigseln hade jag vikt små strutar av tårtpapper och knutit ett sidenband runtom i guld eller rosa. Dessa fyllde vi sedan med ris och rosa rosenblad. Pilligt pyssel men en fin detalj som kompletterade både det romantiska som färgtemat för bröllopet.