Tjejmiddag

Igår var jag bjuden hem till en jobbarkompis på tjejmiddag. Hon hade lagat en jättegod kycklinggratäng med ris, kyckling, bacon, paprika och chili créme fraiche. Det var såååå gott!!

När jag blir bortbjuden tycker jag det är roligt att ta med sig en liten värdinnegåva. Jag hade för kvällen planerat att göra ett blomarrangemant. Så igår när jag var på stan gick jag till torget med alla blomsterstånden och köpte rosa gerbera, rosa tulpaner och pingstliljor. Jag hade tänkt att jag skulle göra en blomgrupp i en kruka med oasis och jag hade en bild av hur jag hade tänkt att det skulle se ut. Jag gick in på Panduro för att köpa lite oasis och fick lite tips av Pysselhanna om hur jag skulle göra för att blöta oasisen till snittblommorna. (Tack så mycket för tipset Hanna!)

När jag sen kom hem blötte jag oasisen och satt ner den i en kruka. Jag hade tänkt mig att jag skulle göra en grupp med blommor i olika höjder så jag började klippa blommornas stjälkar i olika längder för att sen sticka ner dem i oasisen. Jag hade inte så mycket gröna kvistar så jag gick ut och plockade lite vitsippor och gröna blad från dem för att kunna täcka oasisen med. Men herregud alltså!!! FÖr det första var det jättesvårt att få i pingstliljorna i oasisen för stjälkarna var inte så hårda och när jag sen skulle sticka ner de gröna bladen från vitsipporna så gick inte det heller för deras stjälkar bara vek sig. Det såg rent ut sagt för jäkligt ut haha.

Vad skulle jag göra nu då? Jag bestämde mig då för att binda en bukett istället. Men jag hade ju kortat av jättemånga stjälkar och tagit bort massa blad från tulpanerna så det fanns inte så mycket kvar mer än blommorna. Men med lite fixande och trixande blev det en rätt så bra bukett ändå. Och med lite celofan runt omkring så såg det bättre ut.

image164

Till blommorna gjorde jag ett kort som jag stack ner i celofanen:

image165

Kommentarer
Postat av: Penni

Jättefint!!!

2007-04-30 @ 13:56:17
Postat av: Pearlgirl

Penni: Tack vännen =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback